Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

4 Tips om thuis en onderweg zorgeloos je MB’s te gebruiken!

november 8, 2016

Beste Lezer,

Als vervolg op mijn blog van vorige week  hieronder enkele tips en trucs over dataverbruik!

Kom jij aan het einde van de maand vaak MB’s tekort en zijn je telefoonkosten daardoor hoger dan verwacht? 

Als eerste is het belangrijk om te weten wat internetten met je mobiel of tablet eigenlijk kost/verbruikt. Niet in euro’s, maar in MB’s. Dit overzicht helpt je daarbij:

 • Een appje ontvangen of versturen kost slechts 1 KB;
 • Een uurtje videobellen met kleinzoon/-dochter via Skype kost circa 180 MB;
 • Audio (radio) streamen kost 1 MB per minuut;
 • Een YouTube-filmpje van 5 minuten kijken kost 10 MB;
 • Een app downloaden kost gemiddeld tussen de 25 en 75 MB;
 • Een spelletje downloaden kost al snel meer dan 300 MB;
 • Een half uur per dag (offline) Spotify luisteren kost al gauw 1 GB per maand.

Zoals je kunt zien, zitten er een aantal ‘activiteiten’ tussen die je MB’s slurpen. Het is dus slimmer om, bijvoorbeeld, te Skypen of What’s App te bellen als je via WiFi verbonden bent met het internet. Er zijn in de Google Play Store of App Store  veel slimme apps te vinden waarmee je jouw MB-verbruik in de gaten kan houden. B.v. My data manager ( zie vorige blog), maar ook veel providers hebben een eigen app hiervoor.

Als je telefoon of tablet via WiFi is verbonden met het internet, hoef je je geen zorgen te maken over je databundel. Pas als je gebruikt  via 3G of 4G, dan is het goed om alert te zijn op je dataverbruik en dus op de apps die je gebruikt. Er zijn namelijk applicaties die ook op de achtergrond MB’s gebruiken, bijvoorbeeld om nieuwe berichten binnen te halen of om het weerbericht te actualiseren. Daarom deze vier tips die ervoor zorgen dat de MB’s niet ongemerkt worden gebruikt.

 • Sluit apps die je niet gebruikt af. Op een iPhone doe je dat door twee keer op de home-/thuisknop te drukken en de apps die je niet nodig hebt, omhoog te swipen. Op een Samsung-telefoon houd je de homeknop ingedrukt totdat er een nieuw menu verschijnt. In dit menu druk je op ‘Taakbeheer’ om de apps die op de achtergrond draaien, af te sluiten.
 • Check vervolgens in je telefoon welke apps gebruik mogen maken van je MB’s. Op een iPhone vind je bij Instellingen/Mobiel Netwerk onder het kopje ‘Gebruik mobiele data voor:’ de mogelijkheid om per app toestemming te geven. Zo kun je flink wat MB’s besparen. Ook andere telefoons kun je zodanig instellen dat ze geen data op de achtergrond gebruiken. Raadpleeg hiervoor de (online) handleiding van je mobieltje, die je kunt vinden op de website van het merk van jouw telefoon.
 • Download via mijn website het E-book daarin staan alle tips voor het managen van je MB verbruik bij elkaar, een handig en mooi naslag document!
 • Stuur deze tips door aan vriende, familie en collega’s, want niemand wil achteraf  een onverwacht hoge factuur ontvangen.

Volgende week volgen nog een paar tips!

 PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht