Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

4 tips voor zorgeloos MB’s gebruiken!

december 27, 2016

Beste Lezer,

Nog steeds krijg ik veel vragen over het limiet en gebruik van de internet bundel. Hieronder toch opnieuw weer enkele tips! Kijk tevens ook mijn vorige blogberichten hierover!

1. Kijk goed naar de instellingen van Whatsapp. Deze app biedt de mogelijkheid om de foto’s die je krijgt toegestuurd van je vrienden of familieleden, automatisch te downloaden. Dat is prima als je WiFi gebruikt, maar deze optie kost je een hoop MB’s als je online bent met 3G of 4G. Tip: zet deze mogelijkheid uit en bepaal zelf welke foto’s je wilt downloaden.

2. Als je tijdens het internetten de mogelijkheid krijgt om te kiezen tussen de mobiele versie of de desktopversie (een desktop is de pc/laptop die je thuis hebt staan) van een website, kies dan altijd voor de mobiele versie. Deze variant is namelijk aangepast aan het beeldscherm van je smartphone, dus zijn de afbeeldingen (maar ook andere elementen) kleiner en minder ‘zwaar’. Hierdoor verbruik je veel minder MB’s. Je kan mobiele websites herkennen aan de ‘m’ of ‘mobiel’ die aan het begin staat van de hyperlink. Voorbeeld: https://m.bol.com/nl/.

3.Maak zoveel mogelijk gebruik van WiFi en doe de dingen die veel data kosten (filmpjes kijken, muziek luisteren zoals facebook en Youtube) lekker thuis op het WiFi.

4. Schakel WiFi-assistentie uit. Een iPhone heeft een aantal functies die heel handig lijken, maar het eigenlijk niet zijn. Een daarvan is de WiFi-assistentie, onderdeel van iOS 9. Deze voorziening zorgt ervoor dat je telefoon automatisch internetverbinding maakt via 3G/4G als de WiFi-verbinding slecht is. Dat lijkt fijn, maar zo heb je niet door dat je mobieltje MB’s verbruikt. Daarom is het verstandig om WiFi-assistentie uit te schakelen.

Zo schakel je WiFi-assistentie uit op je iPhone:

  • Ga naar Instellingen/Mobiel netwerk;
  • Bladeren helemaal naar beneden;
  • Schakel de ‘WiFi-assistentie’ uit.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht