Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

5G toekomstmuziek?

maart 7, 2023

Beste Lezer,

 

De Belofte van 5G

 

De opkomst van 5G vanuit beleggingsperspectief - Dierickx Leys Private Bank - Visie rendeert.

We staan aan de vooravond van 5G. Wat speelt er en wanneer kunnen we echt gebruik gaan maken van de 3,5Ghz frequentie?

De Europese Unie heeft 3 voorkeursfrequenties voor 5G aangewezen: 700 megahertz (MHz), 3,5 gigahertz (GHz) en 26 GHz. Deze frequentiebanden hebben elk een verschillende functie. De frequenties voor 5G worden nu nog gebruikt voor andere toepassingen. Zo wordt de 3,5 gigahertz-frequentie in het noorden van Nederland nog gebruikt door Defensie en voor satellietcommunicatie. De 26 gigahertz-band wordt gebruikt voor straalverbindingen.

Veilingrondes voor frequenties 3,5 Gigahertz en 26 Gigahertz

In 2022 is de 3,5 Gigahertz-frequentie geveild. Daarna volgde nog de 26 GHz-frequentie. Telecomaanbieders konden zich bij Agentschap Telecom inschrijven om deel te nemen aan een frequentieveiling. De winnaars van een veiling mogen die frequenties gebruiken. Bijvoorbeeld om mobiel internet met 5G aan te bieden. In België heeft de veiling ook al plaatsgevonden.

Nederland kan naar verwachting in 2023 de zogenoemde 3,5 Gigahertz (GHz) frequentieband gebruiken voor landelijke communicatie om 5G-technologie verder te ontwikkelen.

Een deel van deze Nederlandse frequenties wordt nu nog door een satelliet bedrijf voor nood-, spoed- en veiligheidscommunicatie met zeescheepvaart gebruikt. Daarom moet het kabinet een spoedige verhuizing naar het buitenland van deze diensten mogelijk maken.

Dat adviseert een externe en onafhankelijke commissie aan het kabinet. De commissie geeft aan dat de conclusies worden gesteund door het betrokken satelliet bedrijf en de huidige mobiele telecomaanbieders.

De commissie adviseert dat het satelliet bedrijf Inmarsat zijn specifieke diensten in deze band verplaatst naar een door hen voorziene locatie in Griekenland. De oorspronkelijk al beoogde frequentieruimte (300 Megahertz) voor landelijke mobiele communicatie in deze band, zoals 5G, komt na een veiling per 1 december 2023 beschikbaar. Zolang de buitenlandse locatie nog niet operationeel is (streven is per 1 januari 2024), kan het satelliet bedrijf nog beschikken over beperkte ruimte (80 Megahertz) om zijn activiteiten voort te kunnen zetten.

Voorlopig is 5G voor mobiele telefonie dus nog toekomstmuziek.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie. Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Of neem gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Alice Vdf Scheerder
085-2220597

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht