Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Kijk uit voor agressieve verkoop vaste telefonie!

oktober 27, 2015

Beste Lezer,

Op dit moment zijn er weer zeer actieve vaste telefonie aanbieders, zoals, belvoordeel, en belcentrale, die op een agressieve manier proberen klanten binnen te halen. Zij doen zich voor als een KPN medewerker en voor je het in de gaten hebt, hebben ze je zo ver dat je een onbedoelde overstap maakt naar hen, met alle gevolgen van dien. Je kunt een afkoopsom ontvangen van de vorige aanbieder, omdat je binnen de contracttermijn over stapt en doorgaans ben je niet voordeliger uit, in tegenstelling tot wat zij beweren!!

Het annuleren van de order geeft veel onnodig werk en ergernis en moet via de centrale van KPN worden ingeregeld. Hierdoor kan het zijn dat een order pas weer enkele dagen later geannuleerd kan worden. Ook kan het voorkomen dat ze je niet terug zetten naar de oude aanbieder, maar naar KPN, waardoor je sowieso de afkoopsom van de vorige provider ontvangt. Tevens is het al regelmatig gebeurd dat de lijnen niet goed zijn terug gezet waardoor er helemaal niet meer gebeld kan worden, mits je een CPS code ervoor toetst. Kortom allemaal veel gedoe dus! Voorkom dit soort praktijken en ga niet in op de telefonisch verkoop. Laat je door een gerenommeerd bedrijf adviseren en let op dat je rekening houdt met de contracttermijn.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie. Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht