Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Apps voor op de fiets, maar wel handsfree !!

augustus 20, 2019

Beste Lezer,

Gerelateerde afbeelding

Ben je van plan binnenkort een lange fietstocht te maken, dan neem je waarschijnlijk je smartphone mee. Je wilt natuurlijk wel bereikbaar zijn. Een telefoon onderweg is niet alleen handig voor noodgevallen, maar biedt ook ondersteuning tijdens je fietstocht. Ik heb een paar handige fiets apps voor je. Maar pas op, gebruik je mobiel wel handsfree, want anders krijg je een fikse boeten, lees mijn blog van vorige week!

Allereerst is een goede routeplanner voor je fiets natuurlijk handig. Google Maps beschikt over fietsnavigatie, die verrassend goed werkt. Zoek je echt een fietsroute app, dan moet je bij Fietsknoop voor iOS en Android zijn. Hiermee navigeer je via fietsknooppunten. Ook Naviki is een uitgebreide navigatie-app, waarmee je routes kunt maken en deze ook opslaan.

Fiets apps bij problemen.

Iedere fietser weet dat je af en toe te maken kunt krijgen met fietsproblemen. Een lekke band, een onderdeeltje dat afbreekt. Het zal je maar gebeuren als je middenin een verlaten weiland staat. Wat doe je dan? Een fietsenmaker is niet altijd in de buurt. Dus zul je af en toe zelf wat aan je fiets moeten sleutelen om niet dat lange stuk naar huis te hoeven lopen. Heb je daar geen kaas van gegeten, dan helpt Bike Repair je uit de brand. De app, waarvoor je ongeveer 3,94 euro betaalt, is niet in het Nederlands beschikbaar, maar als je de Engelse taalvaardig bent dan zit je goed. Via stap-voor-stap-plannen krijg je helder uitgelegd wat je precies moet doen om een bepaalde reparatie of onderhoudsklus uit te voeren. Gemarkeerde foto’s helpen je daarbij snel op weg. Vergeet niet ook wat gereedschap mee te nemen, want alleen met een iPhone kom je er niet.

Weg met de fietscomputer

Zeker als je lange afstanden gaat fietsen is het leuk om bij te houden hoever je precies hebt gefietst en welke route je daarbij hebt genomen. En hoe snel ga je eigenlijk? Dure fietscomputers kunnen je dit vertellen, maar er zijn apps die hetzelfde doen voor minder geld. Zo is er BikeBoard, dat zelfs helemaal gratis is. Dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger is een veel nauwkeuriger snelheids- en afstandsmeting mogelijk dan met de meeste – fietscomputers. BikeBoard beschikt over een kaartweergave zodat je snel kunt achterhalen waar je bent. Of kies voor het ‘klassieke’ dashboard met zaken als snelheid en gereden afstand.

Fiets apps voor wielrenners

De echte wielrenner kan waarschijnlijk het meeste uit de voeten met de Strava-app. Deze app is voor zowel iPhone als Android toestellen beschikbaar.  Naast dat de app je verschillende statistieken geeft tijdens het wielrennen, waaronder snelheid, afstand en tijd. Heeft Strava door de jaren heen een solide gebruikersbestand opgebouwd waardoor de app nog beter is geworden. Zo is het mogelijk om tegen andere fietsers te strijden door hun rondetijden op bepaalde routes te verbeteren. Dit zorgt voor een competitief, maar ook sociaal element tijdens je fietstocht.

Kortom: voor iedere type fietser zijn er wel geschikte fiets apps beschikbaar. Met de genoemde tips kunnen zowel de doorgewinterde wielrenners als de recreatiefietser uit de voeten. Dus spring op je fiets en maak een mooie tocht!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht