Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Ben je ook verrast door hoge kosten op de factuur!?

november 1, 2016

Beste Lezer,

 

Met een regelmaat heb ik de afgelopen jaren gewaarschuwd voor  hoge data kosten buiten de bundel, in binnen en buitenland. Helaas ontvang ik nog steeds regelmatig klachten over hoge facturen die hier betrekking op hebben. Allereerst ben je als gebruiker zelf verantwoordelijk voor je verbruik betreft bellen, maar ook voor data. Internationaal staat er wettelijk gezien een datablokkade op van € 50,00 mits je deze niet eerder hebt verwijderd of gaat verwijderen. Voor nationaal gebruik is er geen automatische blokkade  en gebruik je dus over je limiet worden er buiten bundel kosten berekend, tenzij je snelheid wordt geknepen. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van je limiet en de wijze waarop gehandeld wordt zodra je over dat limiet heen bent. Sommige providers sturen  een waarschuwing  SMS naar de gebruiker andere niet of sturen deze naar de telecombeheerder. Dus ook niet altijd iets om op te kunnen leunen.

Vanwege bovenstaande zaken is het dus zeer raadzaam om je dataverbruik te managen.

Download de app “my data manager” een geavanceerde app die op een uitgebreide manier  het gebruik van WIFI , 4G , data modules voor het buitenland enz. bij houdt. Het verbruik kan altijd wat afwijken t.o.v. wat de app aangeeft, maar ik denk een hele goede tool om in elke geval, vreemd of extreem gebruik te ontdekken, want let wel: Apps kunnen blijven hangen, bijlagen in mail kunnen blijven hangen en muziek en video streamen verbruikt extreem veel data.

Voorkom  onverwacht hoog data verbruik en dus hoge facturen en download de APP is mijn advies!

 PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht