Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Dataverbruik in buitenland nog beter beheersbaar!

juli 29, 2014

Beste Lezer,

Sinds 2011 is het standaard data (internet gebruik) limiet niet alleen voor de EU, maar voor heel de wereld. Dit staat op
€ 50,00 excl. BTW, mits je als gebruiker dit tussentijds hebt laten verwijderen of aanpassen. Indien 80% van het limiet verbruikt is, ontvang je een notificatie per sms. Bij 100% zal het datagebruik geblokkeerd worden. Ook hiervan ontvang je een notificatie per sms. Je kunt ervoor kiezen het gebruik van internet voort te zetten, door een sms-bericht met ‘JA’ naar 1330 te sturen (KPN of Yes) of bij andere providers, het te laten wijzigen of de blokkade eraf te laten halen. Bij de meeste andere providers kan dit door in te loggen in je persoonlijke account of door het door te geven via de klantenservice. Heb je niet gereageerd op het sms-bericht en wordt het  limiet bereikt, dan kan er in het buitenland geen data meer verbruikt worden. Het is dan pas mogelijk om opnieuw data te gebruiken vanaf de dag, dat ook je normale abonnement weer opnieuw ingaat. Het is eventueel mogelijk om de datalimiet op voorhand uit te zetten. Dit raad ik echter sterk af, gezien je geen waarschuwings- SMS meer ontvangt, loop je dan een groot risico.

Op tablets of laptops kun je geen SMS ontvangen, hierbij zul je dus zelf het verbruik goed moeten bijhouden. Mocht je bij KPN of Yes zitten en je wilt voor de blokkering een SMS versturen, stop je simkaart dan in je telefoon en stuur op die wijze een SMS bericht. Handiger is om vooraf te bepalen wat je als limiet wenst te hebben.

Enkele tips: 

1. Wees bewust dat mobiel internet in het buitenland duurder is en in principe altijd mogelijk is,  ken dus je huidige limiet.

2. Kijk goed naar de verschillende aanvullende opties voor voordelige roaming tarieven.

3. Behoud zelf de controle: wil je geen kosten maken, zet dan de  functie ‘data roaming’ op het toestel uit  in het buitenland. Bij de meeste telefoons staat deze functie standaard uit.

4. Lukt het niet? Kijk in de handleiding van de telefoon,  hoe deze functie uit gezet kan worden. Of neem vooraf met de klantenservice contact op om data verbruik in het buitenland op het netwerk uit te schakelen.

5.Wees voorzichtig met het bekijken van video’s of het versturen hiervan, muziek streamen/downloaden en het versturen van foto’s in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiel dataverkeer en stuwen de rekening dus hoog op.

6. Zet automatisch updaten/synchroniseren van diensten als Facebook, Twitter, e-mail etc. uit.

7. Stel het e-mailprogramma zo in dat bijlagen niet automatisch worden opgehaald.

8. Voor meer tips, download mijn e-book op de website

Vodafone en Yes bieden de gratis mogelijkheid om het standaard data limiet aan te passen. Dit kun je het beste vooraf laten instellen.

Vodafone €  75,00  € 100,00  € 150,00  € 200,00   € 300,00  € 500,00 € 750,00 en €1000,00 excl. BTW

Yes € 10  € 30 € 50 € 100 € 150 € 200, € 250  € 500  € 1000 Euro (excl. btw).

Voor diegene die nog naar het buitenland gaan. Ik wens jullie een fijne vakantie en/of goede zaken, en een factuur zonder verrassingen!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.

Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

 

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht