Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

De eerste 4 tips om cybercrime te voorkomen!

juli 6, 2021

Beste Lezer,

Cybercrime. Wat doe ik eraan en wat doe ik ertegen? - IJmondiaan Business

Cybercrime en cyberaanvallen voorkomen: tips

Cybercriminaliteit is tegenwoordig helaas een reëel gevaar voor bedrijven, ook voor ondernemingen die denken dat ze niks te vrezen hebben. Gelukkig zijn er elf, meestal niet al te moeilijke of tijdrovende maatregelen die je kunt treffen voor een solide basisbeveiliging:

1. Sterke wachtwoorden

Het wekt verbazing hoeveel medewerkers nog hetzelfde wachtwoord hebben voor meerdere accounts of een makkelijk te raden wachtwoord zoals ‘bedrijfsnaam123’. Bovendien worden standaardwachtwoorden voor apparaten als routers vaak niet gewijzigd. Advies: zorg dat je overal andere wachtwoorden hebt, liefst van minimaal twintig willekeurig gekozen tekens.

2. Tweefactorauthenticatie

Tweefactorauthenticatie (2FA) is als extra beveiligingslaag voor het inloggen een van de effectiefste cybersecuritymaatregelen die je als bedrijf kunt treffen. Het gaat daarbij om een combinatie van twee verschillende factoren, bijvoorbeeld een wachtwoord met een eenmalig te gebruiken authenticatiecode per sms.

3. Antivirussoftware

Antivirussoftware beschermt computersystemen tegen onder andere malware en phishing door bestanden op bekende malwarecode te scannen en verdacht gedrag te detecteren. Aandachtspunt voor bedrijven: zorg dat ook privéapparaten die zakelijk gebruikt worden zijn voorzien van antivirussoftware.

4. Opleiden van gebruikers en organisatiebreed beleid

Mensen worden wel gezien als zwakste schakel in cybersecurity. Gezien de verschuiving van technische hacks naar social engineering, is het belangrijk om medewerkers basiskennis over cybersecurity bij te brengen. Denk aan tips als: open geen onbekende uitvoerbare programma’s en wees beducht voor phishing. Ook is het goed om organisatiebreed beleid op te stellen, met bijvoorbeeld regels als: log niet in op openbare wifinetwerken en sla geen bedrijfsdocumenten op in de publieke cloud.

Meer tips de volgende keer in mijn blog.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht