Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

De wettelijke thuiskopieheffing is verhoogd.

februari 9, 2021
Miniatuurvoorbeeld

De thuiskopieheffing regelt dat auteursrechthebbenden worden gecompenseerd voor kopieën die consumenten thuis maken, van bijvoorbeeld muziek of films. Die heffing geldt voor onder meer lege cd’s en dvd’s, harde schijven maar ook voor cloudopslag en mobiele telefoons.

Volgens brancheverenigingen staat de hoogte van die heffing niet meer in verhouding met de werkelijkheid, zeggen vertegenwoordigers van producenten en importeurs van consumentenelektronica (NLdigital, NLconnect, TechniekNederland, FIAR CE en STOBI). “Technologie heeft de noodzaak voor het maken van een thuiskopie weggenomen. Maar toch blijft de totale vergoeding jaar na jaar even hoog. Dat is niet uit te leggen”, aldus de branche.

Grootste stijging ooit

De heffing voor telefoons is verhoogd van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2023 . Er moet bovenop elke smartphone 7,30 euro excl. btw thuiskopieheffing worden betaald. Het gaat om de hoogste stijging ooit. De afgelopen twee jaar was dat 4,70 euro excl. btw per toestel, daarvoor 3,50 euro excl. btw per smartphone.

Volgens de brancheverenigingen moet de heffing opnieuw overwogen worden. Zo betalen consumenten nu bijvoorbeeld ook heffing op het offline opslaan van muziek, films en series. Dat kan echter alleen als er al voor een abonnement betaald wordt, en streamingdiensten betalen zelf al aan artiesten voor die functionaliteit.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht