Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Drones worden ingezet voor o.a. medisch transport.

maart 30, 2021

Beste Lezer,

De ontwikkeling rondom de inzet van drones voor transport is in volle gang, ook in de zorg. Isala, Erasmus MC Rotterdam, Sanquin en Certe onderzoeken samen met ANWB, PostNL, Avy en KPN hoe drones ingezet kunnen worden voor medisch transport.

Drones voor medisch transport

Binnen het initiatief Medical Drone Service (MDS) wordt gezamenlijk aan testvluchten gewerkt om per drone bloed te transporteren tussen de Isala locaties Meppel en Zwolle. Tot medio 2021 worden delen van het beoogde traject getest. Voor deze testvluchten zijn ontheffingen verleend door de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Testen tussen Isala locaties Meppel en Zwolle

Tijdens de testen bootsen ze de realisatie van de daadwerkelijke route na die ze in de toekomst gaan vliegen tussen de Isala-locaties. Ze leren over de techniek en de reacties in de regio, maar ook over de lengte, veiligheid, duur en snelheid van de medische dronevluchten. Dat is van belang omdat bepaalde diagnostiek, en dus transport, met spoed moet gebeuren.

Connectiviteit op vlieghoogte via KPN

Om veilige en efficiënte dronevluchten te kunnen faciliteren, is een betrouwbaar mobiel netwerk op vlieghoogte nodig. KPN levert de mobiele connectiviteit bij de testvluchten en zal de benodigde netwerkmetingen verrichten. Om de medische drone veilig en vertrouwd buiten het gezichtsveld te kunnen laten vliegen, wordt er voor de zogenaamde Command & Control gebruik gemaakt van het mobiele netwerk van KPN. De eigenschappen van het KPN 4G en 5G-netwerk zijn, niet alleen op de grond maar ook op ‘drone-vlieghoogte’, dusdanig dat het dergelijke dronevluchten uitstekend kan ondersteunen. Bijvoorbeeld door het toepassen van Application Priority, wat ervoor zorgt dat de communicatie met de drone voorrang krijgt boven ander netwerkverkeer, mocht het in bepaalde situaties druk zijn.

Toegankelijke en beschikbare zorg in Nederland

Het is voor het eerst dat drones voor medisch transport daadwerkelijk gaan vliegen in Nederland. De testen zijn een belangrijke stap naar de realisatie van een veilig dronenetwerk voor de medische sector. Dat betekent dat je zorg nog sneller naar patiënten en zorglocaties kan brengen, op een kostenbewuste en efficiënte manier. Het zorgt ervoor dat er spoed op plaatsen kan komen waar het anders misschien te laat zou zijn. De ambitie is om door inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen bij te dragen aan het toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg in Nederland.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht