Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Een cadeau of een boete verdienen met Apps in het verkeer!?

augustus 29, 2017

Beste lezer,

Huh, vorige week gaf ik nog aan dat het beter is niet je telefoon te gebruiken in het verkeer. Daar ben ik nog steeds van overtuigd maar, ……….

Apps in het verkeer: ja of nee?

Wij zijn met onze smartphone vaak onlosmakelijk  verbonden. Of je nu thuis bent, op school, op je werk of onderweg. Gelukkig komen er steeds meer handige verkeer apps die je helpen om onbezorgd en veilig de weg op te gaan. Deze apps mogen  eigenlijk niet ontbreken op je smartphone.

Cijfers liegen niet

Uit onderzoek blijkt dat de kans op een ongeval zeker 25 keer groter is als je tijdens het rijden met je telefoon bezig bent. Bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is. Vaak door het bedienen van een telefoon.

Op de bon in Duitsland

Wist je dat je in Duitsland een boete riskeert wanneer je een koptelefoon draagt tijdens het fietsen? Wanneer je in de auto zit is het alleen toegestaan om je mobiele telefoon vast te houden wanneer de motor niet draait. In de file appen dat je wat later op je afspraak komt? In Nederland is het nog mogelijk, maar bij onze oosterburen is het echt niet toegestaan.

Handige verkeer-apps

Met een gerust gevoel de weg op. Of je nu de fiets, de brommer of de auto pakt. Deze apps helpen je daarbij.

ASR Rij Veilig

Verzekeraar ASR heeft een app gelanceerd die ervoor zorgt dat populaire apps als Facebook, WhatsApp en Twitter worden uitgeschakeld zodra je harder rijdt dan 15 kilometer per uur. Je kunt nog wel handsfree bellen en daarbij blijft je navigatie ingeschakeld. Als passagier heb je de mogelijkheid om de app in ‘passagier modus’ te zetten. Sta je stil? Dan komen alle berichten en meldingen weer binnen. Niet alleen automobilisten, maar ook brommers en fietsers kunnen de app gebruiken. Al moeten fietsers  wel even doortrappen om de snelheid te behalen :).

  • a.s.r. Rij Veilig is gratis verkrijgbaar voor Android

Flitsmeister

Met deze app in de auto ben je altijd op de hoogte van files, flitspalen, trajectcontroles en wegwerkzaamheden. De verkeersinformatie wordt voor het grootste deel samengesteld door de gebruikers van de app. De app wordt ook aangevuld met informatie vanuit Rijkswaterstaat, beelden van camera’s die langs de weg zijn geplaatst en de redactie van Flitsmeister. Deze app mag eigenlijk niet ontbreken op de smartphone van iedere automobilist.

  • Flitsmeister is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Fietsmodus

Ook voor wie zich per fiets verplaatst is het belangrijk om alert te blijven. Met de Fietsmodus app ga je een stuk veiliger door het verkeer. Het idee is heel simpel. Je zet de app aan als je gaat fietsen en legt minimaal 1 kilometer af. Maak je geen gebruik van je smartphone tijdens het fietsen, dan verzamel je punten. Je maakt dan kans op bijvoorbeeld bioscoopkaartjes en speakerboxjes van Fresh ’n Rebel.

  • Fietsmodus is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht