Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

eHerkenning: wat is het en waarvoor heb je dit nodig?

juli 28, 2020
Chaos dreigt rond loonaangifte 2020: nu al forse wachttijden voor ...

Het online zakendoen met de overheid wordt eHerkenning onmisbaar. Maar wat is eHerkenning nu eigenlijk? En wanneer heb je als ondernemer welke soort eHerkenning nodig?

eHerkenning is een inlogmiddel dat is ontwikkeld om de gegevensuitwisseling tussen het bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen betrouwbaarder en veiliger te maken. Het initiatief tot deze digitale sleutel werd door de rijksoverheid genomen. Dit systeem is een soort DigiD voor ondernemers.

Wat kun je ermee?

Ondernemers, medewerkers of gemachtigden kunnen zich hiermee eenvoudig online identificeren bij meer dan 400 verschillende instellingen. Het hele gedoe met wachtwoorden aanvragen en onthouden komt te vervallen. Langs deze weg kan bijvoorbeeld gemakkelijk de loonaangifte worden gedaan. Het gebruik van één digitale sleutel maakt het heel simpel om online zaken met de overheid af te handelen.

EHerkenning beschermt ondernemers tegen identiteitsfraude. Tegelijkertijd weet de overheidsinstantie precies wie men tegenover zich heeft. Met een bijbehorende machtiging kan ook iemand anders jouw organisatie vertegenwoordigen. De instelling waar wordt ingelogd, bepaalt het vereiste niveau van betrouwbaarheid. Als er meerdere mogelijkheden (bijvoorbeeld eH3+ en eH2) worden geboden zoals sommige gemeenten doen, kun je zelf een keuze maken. 

Hoe hoger het niveau van betrouwbaarheid, hoe meer je identiteit wordt gecontroleerd tijdens de aanvraag van het eHerkenningsmiddel. Daarnaast verschillen de inlogmethodes per niveau, voor nog meer zekerheid.

Volgende week het vervolg, over de betrouwbaarheid.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht