Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Energieprijzen rijzen de pan uit en de tegemoetkoming overheid!

december 21, 2021

Beste Lezer,

De energieprijzen swingen de pan uit. Is een groepsaankoop de oplossing? |  Radio 2, de grootste familie

Al weer een energiebedrijf SEPA green energy die failliet is verklaard. Ook hiervan zijn een kleine 40.000 klanten de dupe geworden van een leverancier die de inkoop van torenhoge tarieven niet meer kan volhouden.

Ook deze klanten mogen pas overstappen met een maand opzegtermijn nadat de curator ze heeft ondergebracht bij een andere partij. Hier zullen zij zeker veel hogere tarieven gaan betalen dan zij gewend zijn geweest.

Wat er allemaal gebeurt momenteel in de energiemarkt hadden we een half jaar tot een jaar geleden niet voor mogelijk gehouden.

Voor de zakelijke klanten heeft de overheid het volgende bedacht:

Overheidsheffingen 2022

Door de stijgende energieprijzen, heeft het kabinet een nieuw plan gemaakt om de hoge kosten te compenseren. De wijzigingen voor ondernemers zijn als volgt:

  • De energiebelasting op elektriciteit daalt fors en de energiebelasting op gas stijgt heel licht
  • De opslag duurzame energie- en klimaattransitie blijft nagenoeg gelijk

De korting die je krijgt door de vermindering energiebelasting (heffingskorting) stijgt van € 461,62 (excl. btw) naar € 681,63 (excl. btw) per jaar. Een forse stijging van 48%.

Op de site van de rijksoverheid vind je de totale regeling voor zakelijke klanten en consumenten.

Dit lijkt mooi maar het  compenseert de gedupeerden door de hoge gas en elektra prijzen geenzins helaas.

Mijn advies is dan ook om zelf een buffer aan te leggen om de bijbetalingen en hogere maandbedragen te kunnen opvangen.

 

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

 

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht