Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Extra functies op je toetsenbord.

november 26, 2019

Beste Lezer,

 

Een toetsenbord is heel belangrijk als je achter je pc of laptop zit. Wist je dat er veel manieren zijn om meer uit je toetsenbord te halen? Door wat instellingen te veranderen kun je mogelijk nét even wat fijner werken.

1. Verborgen standaardfuncties

Allereerst is het handig om te weten waar je de toetsenbord instellingen kunt vinden. Wanneer je een toetsenbord hebt van een bekend merk zoals Microsoft of HP, dan krijg je daar vaak software bij waarmee je het toetsenbord volledig kunt configureren. Je vindt deze software in de vorm van een programma van de fabrikant of door te klikken op Start en Configuratiescherm en vervolgens te zoeken op ‘Toetsenbord’. Afhankelijk van het toetsenbord en de software kun je onder meer enkele functietoetsen toewijzen. Op die manier kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je muziek met een druk op de knop afspeelt.

2. Meer vrijheid met Stardock

Toch leggen veel fabrikanten van toetsenborden je regels op, wat bijvoorbeeld kan betekenen dat je je scrolwieltje niet kunt inzetten om het volume van muziek mee te bepalen, maar alleen om mee in- en uit te zoomen. Wil je meer vrijheid in het instellen van je toetsenbord, dan kun je Stardock eens proberen. Met dit programma kun je een toets of toetsencombinatie aanwijzen en deze koppelen aan een bepaalde handeling, die je in een eenvoudig uitklapmenu kunt uitzoeken. Dat kan dus variëren van het openen van een programma tot het afspelen van een bepaalde afspeellijst in Spotify.

3. Je toetsenbord als soundboard

Over muziek gesproken: je kunt je toetsenbord ook zo instellen dat je in een handomdraai de tofste liedjes maakt. Je hebt daar wel extra (gratis) software voor nodig. Met behulp van Soundplant kun je bijvoorbeeld je toetsenbord omtoveren tot soundboard. Dit is een apparaatje dat je kunt programmeren zodat bepaalde toetsen diverse geluiden kunnen afspelen. Na het opstarten van Soundplant krijg je een digitaal toetsenbord voor ogen, waarbij je iedere toets kunt koppelen aan een geluid. Zo kun je dus in je eentje een heel nummer of programma in elkaar zetten. Ook handig voor als je gaat livestreamen, zodat je soundbytes kunt laten horen zonder dat je daarvoor een ander apparaat nodig hebt.

Volgende week nog een paar leuke en handige tips!

 

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht