Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Nog 3 tips om malware te voorkomen!

november 24, 2020
Malware wat zijn de risico, hoe voorkom ik ze. | Caldoo

1 . Frequent updaten wegens kwetsbaarheden

Software zoals besturingssystemen, applicaties en firmware kan kwetsbaarheden in de beveiliging bevatten. Hackers kunnen deze open achterdeurtjes gebruiken om malware op je computer te installeren. Zodra een kwetsbaarheid wordt ontdekt, maakt de softwareleverancier een patch of update om de achterdeur te sluiten. Hackers hebben allerlei tools om dit soort kwetsbaarheden te scannen, dus installeer updates altijd meteen.

2. Firewall: letterlijke brandmuur tussen twee netwerken

Een firewall is een beveiligingssysteem tussen twee netwerken, bijvoorbeeld jouw bedrijfsnetwerk en het internet. Op basis van een set regels signaleert en blokkeert de firewall verdachte netwerkverbindingen, waardoor onder andere malware kan worden tegengehouden. Omdat het configureren van een firewall specialistisch werk is, kiezen steeds meer bedrijven voor een managed firewall.

3. Netwerksegmentatie als damage control

Netwerksegmentatie en back-uppen zijn eerder damage control dan preventieve maatregelen. Segmenteer je je netwerk middels virtuele netwerkzones (VLAN’s), dan zorg je ervoor dat malware niet buiten een zone kan komen. Malware die binnenkomt via het gastnetwerk, kan dan bijvoorbeeld niet de gevoelige data op het interne bedrijfsnetwerk aantasten.

Gaat dit alles boven je pet, laat er dan een expert naar kijken!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht