Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Geen afleiding als je voor je examen moet leren, 5 tips!

mei 8, 2018

Beste lezer,

Ben je nu hard aan het leren voor je eindexamen of ken je iemand die daar midden in zit. Dat betekent maar één ding: focus. Helaas is het beantwoorden van een berichtje of door Instagram scrollen vaak veel interessanter. Met deze tips word jij niet meer afgeleid door je smartphone of laptop. Zo gaat het studeren je een stuk makkelijker af.

1. Focus is belangrijk

Er zijn veel apps te vinden die je helpen te concentreren. Zo helpen de apps Clearfocus en Be Focused je om productiever te zijn. Beide apps zijn gebaseerd op het Pomodoro-principe: 25 minuten geconcentreerd leren, om daarna 5 minuten pauze te nemen. Zo blijf je makkelijker gefocust en krijg je dingen gedaan. Het verloop van je leerproces kijk je gemakkelijk terug. Je ziet dan of je goed bezig bent, of juist nog beter je best moet doen.

 • Be Focused: Focus Timer is gratis verkrijgbaar voor iOS
 • ClearFocus: Productivity Timer is gratis verkrijgbaar voor Android

 

2. Beheer je eigen digitale bos

Ben je echt verslaafd aan je telefoon en kun je er maar niet van afblijven? Plant dan een boom. Ja echt, een digitale boom. Hoe harder je werkt, hoe meer bomen er in je bos staan. Kun je toch echt niet de verleiding weerstaan om even op je telefoon te kijken, dan gaat je boom ook meteen dood. En dat is nu precies wat je niet wilt. Het gevoel van slagen zal groter zijn dan de drang om even je WhatsApp te checken.

 • Forest: Stay Focused is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

 

3. Blokkeer de verleiding

De apps Cold Turkey en Freedom blokkeren tijdelijk bepaalde apps en functies op je telefoon. Weet je van jezelf dat je snel afgeleid bent door WhatsApp en Instagram? Dan blokkeer je deze apps, zodat je écht niet afgeleid wordt tijdens het leren voor je eindexamen. In beide apps geef je aan voor welke periode je geen toegang mag hebben tot bepaalde apps. Cold Turkey is daarnaast ook te gebruiken op een Macbook of laptop. Mocht je bijvoorbeeld je laptop nodig hebben tijdens het studeren.

 • Freedom is gratis verkrijgbaar voor iOS
 • Cold Turkey is gratis verkrijgbaar voor Android

 

4. Spotify is je beste vriend

Naast dat je natuurlijk niet afgeleid wilt worden van je telefoon kan één app toch wel handig zijn. Muziek luisteren helpt sommigen namelijk te concentreren tijdens het leren of werken. Spotify heeft een aantal afspeellijsten die je kunt uitproberen tijdens het studeren.

 • Deep Focus: deze muzieklijst bevat vooral ‘electronic rock’, maar wel op een rustig tempo. Zoals de titel al zegt: diepe focus, precies wat je nodig hebt.
 • 88 Keys: een piano heeft 88 toetsen. Vandaar de naam van deze Spotify-lijst. Deze klassieke muziek werkt erg rustgevend, maar dan moet je er natuurlijk wel van houden.
 • Morning Tea: ook deze lijst heeft erg rustige muziek, maar is minder klassiek dan 88 Keys. Van de muziek word je rustig en geconcentreerd.
 • Studeren: de naam kon niet nóg duidelijker. De lijst helpt je net als de andere lijsten om gefocust te blijven, om zo beter te studeren.

 

5. Droom zacht

Ook al ben je nog zo gefocust voor het leren, zonder een goede nachtrust gaat het toch een stuk minder makkelijk. De gratis versie van de app iSleep Easy bevat 3 meditaties. Je luistert naar de meditaties met of zonder muziek en het geluid van regen op de achtergrond is ook een optie. De recensies van de app zijn zo goed, dat de betaalde versie ook het overwegen waard is. Als je echt moeite hebt met in slaap vallen is het volgens velen een aanrader.

 • iSleep Easy is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Hoe zorg jij ervoor dat je tijdens de eindexamens geen afleiding hebt?

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

2 Reacties

 1. Denise mei 8, 2018

  Leuke apps allemaal!

 2. Eyeconnection mei 30, 2018

  Thanks, ik doe mijn best om belangrijke of leuke informatie te verstrekken.

Plaats een bericht