Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Google maps in buitenland kosteloos, ja dat kan!

september 13, 2017

Beste Lezer,

Een veel gestelde vraag : Verbruikt GPS data ja of nee?

Want hoe fijn is het om google maps in het buitenland kosteloos te kunnen gebruiken?

Er zijn 2 soorten GPS op je smartphone!

GPS staat voor Global Positioning System. GPS op je smartphone bestaat uit twee onderdelen: GPS en Assisted-GPS (A-GPS). GPS bepaalt met de hulp van satellieten de locatie van je smartphone. A-GPS maakt gebruik van telefonie-en datanetwerken, zoals wifi en 3G/4G, om jouw locatie te bepalen. Telefonie- en datanetwerken zijn iets minder nauwkeurig, maar wel sneller.
In apps met locatiebepaling worden vaak beide systemen gecombineerd. Het telefonie- en datanetwerk wordt gebruikt om snel de locatie te bepalen en vervolgens wordt GPS dan weer gebruikt om jouw plaats nauwkeurig te bepalen.

GPS en AGPS

 Verbruikt GPS data?

GPS verbruikt dus geen data. Het GPS-systeem in je smartphone is hetzelfde systeem als dat van het gemiddelde navigatietoestel in een auto. Deze navigatietoestellen beschikken niet over telefoon- of datanetwerken en toch kunnen zij jouw positie bepalen.

Waarom zeggen mensen dat GPS wél data verbruikt?

Dit misverstand wordt veroorzaakt door de combinatie van de twee systemen op je smartphone. A-GPS en GPS wordt vaak als hetzelfde aangezien. Daarnaast gebruiken veel navigatie-apps óók data en werken in sommige gevallen niet zonder  internetverbinding. Dit wekt de indruk dat de GPS-functie via internet werkt.

Maar hoe verminder ik dan  het gebruik van A-GPS (GPS met dataverbruik) ?

Er zijn meerdere opties om alleen gebruik te maken van GPS (en niet A-GPS).

1.    Zet locatievoorzieningen uit.

Apps en websites waar ‘locatievoorzieningen’ zijn ingeschakeld, kunnen gebruik maken van A-GPS om een locatie bij benadering aan te geven. Denk hier bijvoorbeeld aan de incheckfunctie op Facebook of apps zoals Marktplaats, waar via A-GPS gezocht wordt naar contacten in de buurt. De locatievoorzieningen zet je uit om geen data te verbruiken.

2.    Download maps op je smartphone

Er zijn locatie-apps die gratis en offline te gebruiken zijn. Op deze manier navigeer je makkelijk en kosteloos zonder te internetten en dus ook in het buitenland! Google Maps is één van deze apps. Google Maps maakt het mogelijk om kaarten te downloaden voor offline gebruik. De afbeelding hieronder laat zien hoe je kaarten opslaat op Google Maps voor iOS en Android. Een andere mogelijkheid om zonder A-GPS te navigeren is om apps te downloaden zoals Citymaps2go en CoPilot.

Navigatieoffline

 

 

 

 

 

 

 

[Let op! Opgeslagen maps worden na 30 dagen automatisch verwijderd]

Conclusie:

GPS verbruikt geen data. A-GPS, locatiebepaling via wifi en een internetverbinding, dus wél. Het misverstand komt doordat veel mensen GPS aanzien voor A-GPS. Door A-GPS functies uit te zetten verbruikt je smartphone minder data.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht