Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Herinnert u zich deze nog????

juli 26, 2022

Eind jaren 90 van de vorige eeuw was Debitel een belangrijker MVNO speler op de Nederlandse en andere Europese markten. Het bericht dat nu in Duitsland het merk verdwijnt is reden voor een korte terugblik.

Debitel Nederland 1993

DebitelHet is dit jaar 30 jaar geleden dat Debitel de activiteiten in Nederland startte. Het bedrijf bestond formeel sinds 1991, maar was pas sinds 1993 in Nederland actief. Als MVNO verkocht het toegang tot de netwerken van KPN en Libertel. Een prijsvechter was Debitel nooit, maar wel een redelijk succesvolle speler op de zakelijke markt.

In Nederland werkten op het kantoor in Hoofddorp en een aantal lokale vestigingen een paar honderd mensen. Zowel sales, aftersales als support waren eind vorige eeuw namelijk nog veel arbeidsintensiever. Internettoegang was er voor iets meer dan de helft van de huishoudens. Portals waar de klanten zelf aan de knoppen konden zitten bestonden simpelweg nog niet.

Over heel Europa was Debitel goed voor zo’n anderhalf duizend banen en meer dan tien miljoen abonnement of prepaid simkaarten. De markt voor MVNO toegang is over de jaren flink veranderd. Het aantal aanbieders was in het eerste decennium van deze eeuw het grootst, daarna nam de consolidatie toe.

In Nederland kon KPN 2008 in zeer korte tijd Debitel overnemen. Het marktaandeel was zo sterk gekrompen dat er geen gevaar meer was dat de kopende partij daardoor te sterk zou worden. KPN kon zo voor een onbekend bedrag maximaal 300.000 abonnementen en 230.000 prepaid gebruikers aan het bestand toevoegen. De klanten die via Debitel gebruik maakten van het Vodafone netwerk (per 2000 werd de naam Libertel geleidelijk uitgefaseerd) konden kiezen door te gaan met een rode simkaart, of over te stappen op een groene sim. Het aantal gebruikers dat KPN netto heeft overgenomen zal dus lager zijn geweest dan 530.000.

De naam Debitel is daarna in een hoog tempo uit de markt verdwenen. De winkels en servicepunten waren al eerder gesloten. Het kantoor in Hoofddorp kwam leeg te staan tijdens de bankcrisis, dat is daarom amper opgevallen.

Debitel Duitsland

Wat voor Nederland gold, is pas veel later gaan lopen in Duitsland. Hier is tot deze maand het merk Debitel nog steeds zichtbaar geweest. De MVNO was sinds 2009 onderdeel van het Mobilcom concern. Dat hield de naam Mobilcom-Debitel in de lucht. Mobilcom is op zijn beurt onderdeel van Freenet. Dat leidde dus tot de onhandige naam “Moblicom-Debitel, eine Freenet Marke”. Om het nog lastiger te maken was de stamkleur van de een groen en dat van de ander blauw. Dat is dus per heden verleden tijd. Alles gaat nu over naar Freenet en daarmee is de naam Debitel definitief geschiedenis.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Vdf Scheerder
085-2220597
alice@eyeconnection.nl

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht