Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Het vervolg : eherkenning en betrouwbaarheid.

augustus 4, 2020
Chaos dreigt rond loonaangifte 2020: nu al forse wachttijden voor ...

Vijf niveaus van betrouwbaarheid.

  • De hoogste betrouwbaarheid is van het niveau eH4. Voor het inloggen heb je een smartcard of USB token nodig met een PKIoverheid-certificaat erop.

  • Een treetje lager staat eH3 dat geldt als behoorlijk betrouwbaar, maar niet zo goed als eH4. Naast 2-factor authenticatie (gebruikersnaam, vijfcijferige pin en sms-code) is fysieke identificatie vereist. Bij de aanvraag moet een origineel identiteitsbewijs en niet bijvoorbeeld een kopie worden getoond. Je moet ervoor in eigen persoon naar een instantie, waardoor het niveau van betrouwbaarheid ‘substantieel’ wordt genoemd. Met de coronamaatregelen is de gang naar een instantie thans vaak lastig, zo niet onmogelijk. Vervelend, want de meeste ondernemers hebben eH3 nu al nodig, of in ieder geval binnenkort. Met dit product kunnen ze fiscale aangifte doen. Sinds vorig jaar november is voor werkgevers het portaal van het UWV alleen nog maar met eH3 toegankelijk. Dit niveau wordt steeds vaker gevraagd om in te loggen. Alle redenen dus om over eHerkenning op ten minste niveau 3 te beschikken.

  • Daarna komt eH2+ dat geldt als iets veiliger dan het basisniveau. De inlogmethode is eveneens gebaseerd op de steeds gebruikelijker wordende 2-factor authenticatie: gebruikersnaam en sterk wachtwoord in combinatie met een sms-code. Je fysieke identiteit wordt hierbij niet persoonlijk gecontroleerd maar deze beveiligingsmethode kent in ieder geval een extra beschermlaag. Onder meer de provincies en een aantal gemeenten passen eH2+ toe. KPN raadt lagere niveaus af.

  • Niet erg veilig is eH2 dat alleen maar gebruikersnaam en een sterk wachtwoord vereist en toestemming van een bevoegd vertegenwoordiger. Onder meer de Kamer van Koophandel, TenderNet en het Omgevingsloket werken hiermee.

  • Helemaal onderaan de ladder staat eH1 dat niet meer dan inloggegevens vereist. Een aantal gemeentes werkt nog met eH1, maar deze inlogmethode verdwijnt. De nieuwe Wet digitale overheid verbiedt het overheden hun digitale diensten hiermee te ontsluiten.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht