Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Hoe veilig zijn WIFI en hotspots?

juli 21, 2015

Wifi op vakantie geeft veel voordelen, zoals besparing op de mobiele datakosten, echter kleven er ook nadelen aan, zoals de veiligheid !

Het grote nadeel van wifi-hotspots zijn de  risico’s. Het verkeer op het wifi is voor iedereen in de omgeving te ontvangen en te bekijken. Ook netwerken die beveiligd zijn met een wachtwoord zijn niet veilig; dit wachtwoord is voor iedereen hetzelfde. Inlogwachtwoorden voor e-mailaccounts komen soms onversleuteld voorbij en ook de websites die je bezoekt zijn voor iedereen zichtbaar.

Als je computer het netwerk vertrouwt, wordt zelfs informatie op je harde schijf met anderen gedeeld. Het wordt pas echt kritisch als iemand dichtbij (bijvoorbeeld in een andere hotelkamer of een paar caravans verderop) een wifi-hotspot activeert met dezelfde netwerkcode. Zonder dat je het weet zal je tablet of laptop met dat netwerk contact maken. Op dat moment zijn nog veel meer nare zaken mogelijk.

Door experts wordt daarom afgeraden om via een publieke hotspot bankzaken te regelen of betalingen te doen.

Deze problematiek heb je niet  in mobiele netwerken. Op 4G moet bijvoorbeeld het netwerk zich eerst authentiseren (bewijzen dat het echt het mobiele netwerk is) voordat je mobiel contact maakt. Door deze en andere maatregelen zijn mobiele netwerken veiliger. Ik wens je een prettige en veilige vakantie!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie. Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht