Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Hoe verbeter je de indoor dekking van je mobiel?

april 6, 2021
Beste Lezer,
Bellen via wifi: zo stel je het in | Tele2 Blog

Wat zijn repeaters?

Een repeater is een apparaat dat het signaal van een mobiele aanbieder, bijvoorbeeld van KPN, T-Mobile of Vodafone, op een bepaalde locatie versterkt. Je mag als klant van alleen een repeater gebruiken als daarvoor toestemming gegeven is. Zonder die toestemming is het gebruik van een repeater illegaal. Het Agentschap Telecom voert regelmatig steekproeven uit om illegaal gebruik op te sporen. Repeaters die niet gekocht zijn bij en geïnstalleerd zijn door het netwerk kunnen namelijk storing veroorzaken in het netwerk. Daardoor kunnen andere mensen in de buurt problemen ondervinden als ze mobiel willen bellen of internetten. Dat is onwenselijk en kan zelfs leiden tot gevaarlijke situaties. Wie illegaal een repeater gebruikt, moet de repeater demonteren of riskeert een boete.

Signaal Herhaal of 3G Femto Repeater van KPN

Maakt je momenteel gebruik van de 3G Signaal Herhaal of 3G Femto Repeater om het 3G-signaal voor inpandige dekking te verbeteren, dan gaat er  iets veranderen. Vanaf 1 Januari 2021 mogen deze repeaters niet meer worden gebruikt omdat KPN’s licentie voor de onderliggende spectrumband (de 2100MHz band) op die datum afloopt. De toestemming die gebruikers bij aanschaf van de repeaters van KPN hebben gekregen, vervalt dan ook.

Voor diegene is het belangrijk om te weten dat vanaf 1 januari 2021 de overheid controles uitvoert op het gebruik van deze repeaters. Mocht je na deze datum toch nog een repeater aan hebben staan, dan riskeer je een boete of een andere sanctie die het Agentschap Telelcom zal opleggen. 

Heb je een repeater elders aangeschaft.

je hebt wellicht een brief ontvangen van het Agentschap Telecom. Voor het gebruik van (netwerk)repeaters is een vergunning van het Agentschap Telecom of toestemming van de mobiele aanbieder nodig. Je hebt een brief gekregen, wanneer KPN jouw mobiele aanbieder is. Zij geven alleen toestemming voor het gebruik van repeaters, die bij KPN zijn gekocht en/of door KPN zijn geïnstalleerd en in werking gesteld.

Verbeterd netwerk

Door de verbeteringen die er in de afgelopen jaren in de netwerken zijn doorgevoerd, is het gebruik van een repeater vaak niet meer nodig. Mocht het mobiele signaal onverhoopt toch nog onvoldoende zijn dan is de dienst ‘Mobiel bellen via wifi ’  of bellen over 4G daarvoor een uitstekend alternatief. 

Alle netwerken bieden de mogelijkheid om te bellen of WIFI of 4G, dit kan indoor veel problemen oplossen. Kijk voor het instellen op Google i.s.m  het merk van je telefoon.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht