Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Je eigen Wifi hotspot, kan dat!?

februari 26, 2019

Beste Lezer,

Zo stel je een WiFi hotspot in op je smartphone.

Met een WiFi hotspot heb je overal internet. Je kunt dan bijvoorbeeld op je laptop werken, zonder dat je hiervoor een zogenoemde dongel/USB modem nodig hebt. Je gebruikt namelijk de internetbundel van je telefoon. Zo stel je het in op je iPhone of Android-toestel.

WiFi hotspot op Android

Ga op je telefoon naar de instellingen en kies bij Meer voor de optie Tethering en mobiele hotspot. Vul een naam, wachtwoord en beveiligingsmethode in. Omdat je niet wilt dat andere mensen ongevraagd van jouw hotspot gebruikmaken, is het verstandig om een moeilijk wachtwoord in te stellen.

Tik vervolgens op de schakelaar om je hotspot te activeren. Vervolgens zie je in de statusbalk bovenin of je netwerk actief is. Nu is het mogelijk om met een ander apparaat verbinding te maken met de aangemaakte hotspot. Zoek bij de wifi-verbindingen op dat apparaat de naam van je hotspot, vul het wachtwoord in en je bent verbonden.

WiFi hotspot op iPhone

Ook op de iPhone moet je naar je instellingen gaan en daar vind je Mobiel Netwerk. Tik daar op Persoonlijke hotspot en zet de schakelaar op groen. Vul vervolgens bij Wifi-toegang een wachtwoord in om je hotspot te beveiligingen. Vervolgens kun je op dezelfde manier als bij Android, verbinding maken met de hotspot.

Zet hotspot weer uit

Maak je geen gebruik meer van de hotspot, dan is het verstandig om deze weer uit te zetten. Op zowel de iPhone als je Android-apparaat zet je dan weer de schakelaar waarmee je je hotspot hebt geactiveerd, terug.

Als je je hotspot niet uitzet, dan gaat dit ten koste van zowel de accuduur van je smartphone als van je databundel. Als je langere tijd met je laptop of tablet op je mobiele verbinding zit, dan kan dat  aardig wat data kosten. Houd dus goed je verbruik in de gaten, zodat je geen onnodige kosten buiten de bundel krijgt.

Tegenwoordig zijn er bij KPN en Vodafone ook voordelige oplossingen met een extra simkaart, die ook gebruik maakt van je data abonnement van je mobiel. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden. Zo weet je welke optie bij jou en je gebruik het beste past.

 

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht