Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Kerstwens voor over de grens!

december 24, 2019

Beste Lezer,

blog Congo

Door het vele gebruik van accu’s in mobiele telefoons, gereedschap, huishoudelijke artikelen , auto’s enz. is er een zwaar te kort aan kobalt. Tesla en Apple, maar ook Microsoft, Dell , Samsung en andere tech.bedrijven gebruiken deze stof bij de productie.

De eerste twee worden nu aangeklaagd door een  Amerikaanse mensenrechten advocaat, op verzoek van de ouders van de slachtoffers. Jonge kinderen, die zijn omgekomen of zwaargewond zijn geraakt, door een kobaltmijn in Congo, die is ingestort. Deze en andere kinderen worden gedwongen voor 1-2 dollar per dag in de mijnen te werken.

In mijn beleving een zeer ernstig misbruik van jonge kinderen.

Commercieel gezien is dit vanuit mijn kant een hele rare vraag. Echter stel ik hem toch.

Lieve mensen, tracht wat langer te doen met je mobiel en huishoudelijke apparatuur enz. Koop indien mogelijk een apparaat met snoer en niet met een accu. Het apparaat gaat ook langer mee, want een accu wordt lui en een apparaat met snoet doet het dan nog steeds.

Lever je ,niet meer bruikbare mobieltjes, accu’s en enz. in bij een verzamelplek, waardoor de grondstoffen weer gerecycled kunnen worden.

Denk is aan een refurbished  smartphone , deze hebben doorgaans langer garantie en moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. Een heel goed alternatief voor een nieuwe smartphone.

Lees ook mijn blog van 6 augustus  en 12 November 2019, over een fairphone en refurbished toestellen een goed alternatief!

Ik wens jullie allemaal  hele fijne feestdagen en vooral een gezond en (h)eerlijk 2020!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

 

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht