Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

KPN abonnees met zakelijk belvrij mogen kosteloos opzeggen!

december 31, 2013

Beste Lezer,

 

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) draagt KPN op om haar abonnees, met een Zakelijk BelBasis abonnement, de mogelijkheid te bieden hun abonnement kosteloos te beëindigen. Eerder dit jaar heeft KPN deze abonnees (vermoedelijk een enorm aantal) omgezet naar een Zakelijk BelVrij Totaal abonnement, mét andere voorwaarden. De klanten die omgezet zijn naar een Zakelijk BelVrij Totaal abonnement kunnen daarom desgewenst overstappen naar een andere aanbieder. KPN moet deze klanten de mogelijkheid bieden hun abonnement kosteloos te beëindigen, omdat deze eenzijdige wijziging van voorwaarden niet aantoonbaar in het voordeel van de abonnee was. In zo’n geval moet een bedrijf de klant de mogelijkheid bieden om kosteloos zijn abonnement te beëindigen. KPN heeft haar klanten deze mogelijkheid niet geboden en daarom draagt ACM KPN op dit alsnog te doen. KPN heeft afgelopen weekend al haar Zakelijk BelVrij Totaal klanten een brief gestuurd. Dit betekent dat al deze klanten vanaf nu contractvrij zijn en kosteloos mogen opzeggen.

Bent u zo’n klant bij KPN of belt u al via een andere aanbieder en wilt u nog voordeliger gaan bellen, stuur dan uw factuur voor een kosteloze analyse!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de onderstaande comment balk. Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

 

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht