Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Leuke weetjes over de ontwikkeling van het internet!

mei 7, 2019

Beste Lezer,

 

Een tijdreis door de geschiedenis van internet

We besteden uren per dag op het internet, maar hoe is het wereldwijde web eigenlijk ontstaan? Een beetje geschiedenis over het internet.

Voor het eerst verbonden

Het eerste netwerk dat later zou uitgroeien tot het internet zoals we dat nu kennen, werd opgezet door de Amerikanen in reactie op de lancering van de Spoetnik I door de Sovjet-Unie in 1957. Door de lancering van dit technische hoogstandje werd het de Amerikanen duidelijk dat zij niet zo machtig en sterk waren als ze dachten. Om niet opnieuw te worden verrast door de technologisch geavanceerde vijand werd er een onderzoeksbureau opgezet om op technologisch vlak een slag te slaan. Daaruit rolde een computernetwerk, waarmee op een veilige manier kon worden gecommuniceerd.

Het netwerk bleek stabiel en niet afluisterbaar en in 1969 werd dit de basis voor het eerste internet. Het bereik van het netwerk was uiteraard nog niet zo groot als nu: slechts twee universiteiten die werkzaam waren voor het Amerikaanse onderzoeksbureau konden met elkaar verbonden worden.

Uitbreiding van het internet

Een uitbreiding van het netwerk bleek slechts een kwestie van tijd. In 1982 werd er overgestapt op een nieuwe techniek, waardoor het internet in omvang kon groeien. In 1994 verschenen de eerste online winkels in de geschiedenis van het internet en werd ook de eerste maildienst, Hotmail genaamd, gelanceerd.

Tegen 1996 was het internet bij bijna iedereen bekend en gingen mensen er veel gebruik van maken, mede door de sterke opkomst van browsers van Netscape en Microsoft. Het aantal internetgebruikers groeide na 2000 flink door, ondanks dat verschillende landen restricties oplegden aan gebruikers. Zo moesten alle gebruikers in China geregistreerd staan bij de politie, terwijl in Duitsland de toegang tot enkele nieuwsgroepen werd geblokkeerd.

Het aantal internetgebruikers

De internetbubbel in 2001 bracht geen einde aan de explosieve groei. Deze bubbel knapte, toen beleggers erachter kwamen dat veel internetbedrijven veel te hoog waren gewaardeerd op de aandelenbeurzen. Het aantal internetgebruikers steeg van 360 miljoen in 2000 tot 1.675 miljoen in 2009 en 4,2 miljard eind 2017.

Met meer dan 4 miljard internetgebruikers wereldwijd is het duidelijk dat het internet een essentieel onderdeel is van ons dagelijkse leven. En dat zal nog wel even zo blijven. Met onder meer de aanleg van een glasvezelnetwerk moet het internet nog sneller en gebruikersvriendelijker worden, terwijl ook 5G voor een revolutie in internetland moet zorgen. Wordt vervolgd dus.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

2 Reacties

  1. Denise mei 8, 2019

    Leuk om te weten!

  2. Eyeconnection mei 14, 2019

    ja toch!

Plaats een bericht