Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Lifi of wifi wat is het verschil?

juni 9, 2020

Beste Lezer,

Verbeter jouw WiFi met een repeater - Managing IT - Hét zakelijke ...Lifi symbool met lamp — Stockfoto © BeeBright #97249472

Professor Harald Haas heeft in 2011 LIFI (light fifelity) geïntroduceerd, als alternatief voor WIFI (wireless fidelity).
Het lichtspectrum heeft nl. veel meer ruimte dan het radiospectrum. Lifi is niet bij de buren te ontvangen. Het wordt al heel lang gebruikt, denk bv. aan afstandbediening, het normale bereik is ongeveer 5 meter.
Omdat steeds meer licht wordt vervangen door LED verlichting is dit een leuke extra toepassing voor LED verlichting. Philips heeft sinds jaren LED verlichting, waarbij codes worden verstuurd,  waarbij de camera van je smarthone de codes opvangt en aan plaastbepaling doet.

Bij Carrefour in Frankrijk, kun je met een speciale app. altijd de weg vinden in de winkel. In de Hypermarche in Frankrijk hebben ze een gigantisch aanbod en een enorm oppervlak, alle lampen zijn daar LED verlichting en elke lamp verstuurt zijn eigen code, de camera op je telefoon ziet de codes en op basis daarvan  de locatie tot 30 cm nauwkeuri. Mediamarkt Eindhoven heeft deze oplossing ook. De snelheid is nog relatief laag

Voordelen:

LIFI t.o.v. WIFI

Betere veiligheid door beperkt bereik

Geen last van interventies van andere netwerken

Hogere capaciteit per M2

Beter locatie bepaling op 30 cm nauwkeurig

Efficiënt gebruik vanwege bestaande LED verlichting, straatverlichting kan ook gebruik worden voor LIFI

 

Nadelen:

Voor DATA gebruik is een tweeweg communicatie nodig, dus moeten er ook ontvangers worden geïnstalleerd

Devices moeten uitgebreid worden met ontvanger en LED zender.

Het is nog erg kostbaar.

LIFI is voornamelijk geschikt voor stationair gebruik, zoals lapstops die op een tafel staan een smartphone in je zak werkt niet.

Er wordt ook onderzocht hoe zonnepanelen wellicht ingezet kunnen worden om data te ontvangen.

Dus wordt vervolgd.

 

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht