Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Mallware hoe voorkom je dit?

november 17, 2020
Malware - Wikipedia

Drie maatregelen ter voorkoming.

Geïnfecteerd raken door malware is nooit honderd procent te voorkomen, onder meer omdat het heel lastig is je te wapenen tegen zero day-aanvallen (die gebruikmaken van softwarelekken waar nog geen patch voor bestaat). Heb je je basisbeveiliging op orde, dan verklein je de kans in ieder geval enorm dat je slachtoffer wordt van malware. En dat kan door de volgende drie maatregelen te nemen.

1. Wees alert op social engineering

Social engineering is het manipuleren of verleiden van mensen omwille van cybercrime. Steeds meer bedrijven hebben hun technische security goed op orde, dus grijpen cybercriminelen vaker naar social engineering-methoden zoals phishing. Het is goed om medewerkers hiervan bewust te maken. Word je bijvoorbeeld benaderd door een vreemde of door een bekende die zich vreemd gedraagt? Klik dan niet op hyperlinks en open geen bijlages.

2. Kijk uit met downloaden, openen en surfen

In het verlengde daarvan: zorg dat je medewerkers zich bewust zijn van wat ze openen, waar ze naartoe surfen en wat ze downloaden. Malware kan overal op de loer liggen, bijvoorbeeld via drive-by downloads, USB-sticks of ongevraagde e-mails. Alle alarmbellen moeten bijvoorbeeld afgaan als je wordt verzocht om Office-macro’s toe te staan of wanneer de letter O in een webadres is vervangen door het cijfer 0.

3. Installeer antivirussoftware

Antivirussoftware beschermt je computersysteem tegen malware en andere vormen van cybercrime door bestanden te scannen op bekende malwarecode en opmerkelijke gedragingen van programma’s te detecteren. Belangrijk in het kader van bring your own device (BYOD) en thuiswerken: ook privéapparaten van medewerkers die zakelijk worden gebruikt moeten zijn uitgerust met malwaredetectiesoftware.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht