Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Piraterij ofwel lijnkaping ?!

mei 2, 2017

Beste Lezer,

 

Ik heb wederom gemerkt dat sommige klanten  de afgelopen maanden  slachtoffer zijn geworden van lijnkaping. Dit betekent dat je overstapt naar een andere telefonieaanbieder, zonder dat je hiervoor bewust hebt gekozen. Lijnkaping wordt ook wel “slamming” of “ongewilde overstap” genoemd.

De PIRATEN zijn weer heel actief!

Lijnkaping is voor iedereen heel vervelend. De gebruiker merkt opeens dat hij/zij een andere telefonieaanbieder heeft. Dit kan zijn door het ontvangen van een  andere factuur , een monteur die opeens op de stoep staat of bv een welkomstmail enz. Je hebt nooit contact gehad met de nieuwe aanbieder of je hebt niet bewust ingestemd met een aanbod. Toch ben je overgezet. Dit kan tevens tot gevolg hebben, dat je onbedoeld een afkoopsom ontvangt van de huidige provider. Allemaal zaken die je niet wilt meemaken.

Lijnkaping is vooral een probleem voor zakelijke klanten omdat consumenten een betere bescherming hebben dan zakelijke klanten. Helaas kan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bij lijnkaping niet optreden. Zodra je het vermoeden hebt dat er sprake is van lijnkaping, meld dan aan je tussenpersoon, dat dit niet gewenst is en geef het tevens aan bij de nieuwe aanbieder. Zo kan er van beide kanten getracht worden de zaak terug te draaien!

Biedt dit geen oplossing? Je kunt dan tenslotte nog juridisch advies vragen bij bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekeraar, mits je daarbij bent aangesloten.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht