Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Roam like home, wie wat waar??

juli 18, 2017

Beste Lezer,

 

Wat is roam like home?

In welke landen geldt het?

Met je mobiele abonnement kun je voortaan tegen dezelfde tarieven die gelden in Nederland, internetten, bellen en sms’en in EU-landen. Daarnaast zijn meestal de extra landen toegevoegd waaronder IJsland en  Zwitserland, (check dit vooraf). De EU-regulering is daarentegen niet geldig in bijvoorbeeld Turkije, Servië, Aruba en Curaçao. Check daarom voor vertrek of je bestemming roamingfree is.

Geldt dit ook voor jouw abonnement?

Voor onbeperkte abonnementen gelden in Nederland en Europa dezelfde tarieven. Alle klanten met een onbeperkt bellen en sms bundel, kunnen deze ook in de EU gebruiken.

Alleen bij een abonnement met een bundel is het opletten. Hierbij gaat het buitenbundeltarief in op het moment dat je bundel volledig verbruikt is. Je kunt dan blijven internetten en bellen tegen het tarief dat ook in Nederland geldt voor buiten-de-bundel gebruik. Vertel medewerkers daarom dat ze op hun verbruik moeten letten indien ze een bundel hebben, dit geldt voor Nederland en de EU landen.

Roam_like_home

Gebeld worden in EU-land

Voorheen betaalde de ontvanger van het gesprek in het buitenland ook kosten als hij gebeld werd. Ook bellen naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland valt  onder de nieuwe regelgeving. Je kunt nu in de EU rustig gebeld worden zonder extra kosten.

Bellen vanuit Nederland Naar een EU-land?

Bellen  vanuit Nederland naar een buitenlands telefoonnummer valt BUITEN de regeling. Hiervoor betaal je de buitenlandtarieven die gelden voor je abonnement, tenzij dit specifiek in je abonnement geheel of gedeeltelijk is afgekocht.

Ga je buiten de EU op reis?

Dan betaal je wel roamingkosten. Kies dan, indien mogelijk, voor een buitenland bundel voor bellen en/of internet waarmee je ook buiten de EU voordelig kunt bellen en internetten. Buiten de EU kunnen de kosten voor bellen oplopen tot soms wel € 5,00 per minuut of €7,50 per MB. Het beste advies in deze is, gebruik zo min mogelijk en is het echt noodzakelijk, zorg dan dat je vooraf je tarieven hebt gecheckt. Zet je voicemail uit want ook gebeld worden op je voicemail kost geld!

Ga goed voorbereid en geïnformeerd op reis, dit voorkomt dure verrassingen!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht