Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Slamming en piraterij, hoe dan???!!!

juni 6, 2017

Beste Lezer,

Na één belletje ongewild vastzitten aan een telefoonabonnement bij een andere provider. Het overkomt steeds meer MKB’ers: Dat is slamming. Wat kunt je hieraan doen?

Krijg je telefonisch een aanbieding voor een goedkoper contract? Wees dan alert. Eén keer ja zeggen is genoeg om vast te zitten aan een contract dat je helemaal niet wilt. Zonder dat je een handtekening hebt gezet.

Wat is slamming?

Slamming of lijnkaping is de ongewenste overname van het telecomabonnement van een (zakelijke) eindgebruiker door een  andere telecomaanbieder. Elke maand ontvangen providers en tussenpersonen een groot aantal klachten van ondernemers omdat zij slachtoffer zijn geworden. Deze klanten hebben telefonisch een aanbieding gekregen en hebben hier per ongeluk mee ingestemd door een aantal keer ja of nee te zeggen. Per ongeluk? Ja, want de meeste slachtoffers hebben totaal niet door dat zij op dat moment mondeling een nieuw contract afsluiten. Pas bij ontvangst van de factuur van de nieuwe aanbieder of de afscheidsbrief  met soms een afkoopsom van de oude aanbieder, beseffen ondernemers dat hun contract is overgenomen.

Ondernemers zijn het doelwit:

De ongewenste overname van de telefoonaansluiting door andere partijen kwam een aantal jaren geleden vooral voor bij consumenten. De laatste jaren neemt het aantal klachten van ondernemers binnen het MKB, fors toe. Sinds 2014 zijn consumenten beter beschermd door wetgeving en kan een nieuw contract pas tot stand komen als deze schriftelijk wordt bevestigd. Voor zakelijke gebruikers geldt dit vereiste niet en is mondelinge toestemming al genoeg.

Schade door slamming:

Lijnkaping is erg vervelend. Niet alleen kost het je tijd en moeite om van het nieuwe ongewenste contract af te komen. Je kunt ook te maken krijgen met financiële schade door overstapboetes en juridische kosten. ACM heeft daarom de markt onlangs nog expliciet gewaarschuwd voor slamming. 

Wetswijziging:

Net als ACM (de Autoriteit Consument & Markt) en MKB brancheorganisaties, pleiten providers ervoor dat ook bij ondernemers een handtekening nodig is bij een overstap naar een andere telecomaanbieder. Hiervoor is echter een wetswijziging nodig. Tot dit moment zul je als ondernemer zelf goed moeten opletten.

Voorkomen:

De meest effectieve manier om een ongewenste overstap te voorkomen is simpel: Vraag goed uit met welke partij je te maken heeft. Is het echt een medewerker van KPN, Tele2 of andere aanbieder? Of iemand die zogenaamd namens een van deze partijen belt? Zeg geen ja of nee, hooguit ‘geen interesse’ of verbreek de verbinding. Bent je wel geïnteresseerd? Spreek dan heel nadrukkelijk uit dat je niet telefonisch instemt, maar eerst een voorstel per e-mail wilt ontvangen. Lees vervolgens dit voorstel goed door, het komt voor dat als je niet reageert op deze e-mail, je vervolgens toch overgezet wordt naar een andere partij.

 Toch slachtoffer?

Bent je telefonisch misleid en slachtoffer van slamming?

  1. Stuur direct een brief of mail naar de nieuwe aanbieder bij wie je ongewild een contract hebt. In deze brief of mail eis je herstel van de aansluiting en de overeenkomst met de oude aanbieder. Verzoek tevens om de bevestiging dat je geen contract hebt met de nieuwe aanbieder. Gebruik hiervoor de voorbeeldbrief van ACM.
  2. Ondanks dat de oude aanbieder geen mogelijkheden heeft om de situatie ongedaan te maken, kunt je altijd contact opnemen met onze helpdesk. Na je melding wordt er in ieder geval een klacht doorgeven aan de nieuwe aanbieder met het verzoek om je klacht zo snel mogelijk op te lossen.
  3. Licht je tussenpersoon in wellicht kan hij/zij je helpen bij het begeleiden van de bovenstaande stappen.PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

    Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

    Met vriendelijke groet,

    Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht