Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Slechte ontvangst, misschien toch uw smartphone de oorzaak!?

oktober 7, 2014
Beste Lezer,
Smartphone gebruikers klagen in toenemende mate over slechte ontvangst tijdens het telefoneren én als zij het mobiele internet gebruiken. Volgens het Deense adviesbureau Strand Consult is de voornaamste boosdoener niet zozeer het netwerk van de operator maar gaat het om de smartphone zelf. 
Strand Consult komt na eigen onderzoek, met de 9 belangrijkste redenen waarom gebruikers eerst  maar eens goed naar hun toestel moeten kijken voordat zij met een beschuldigende vinger wijzen naar de operator.

1. U HEEFT DE VERKEERDE TELEFOON!

Zoveel smartphones, zoveel verschillen in de kwaliteit van ingebouwde antennes. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek ( uitgevoerd door professor Gert Frullend Pederson, verbonden aan de universiteit in het Deense Aalborg) dat de antennes in de Apple iPhone 4S en de Samsung Galaxy SII beter werkten dan de exemplaren in hun opvolgers.

2. VERWIJDER EENS WAT APPS

Uit het Deense onderzoek van professor Froelund Pederson komt naar voren dat het aantal geïnstalleerde apps een negatieve invloed kan hebben op de kwaliteit van de ontvangst van de smartphone.

3. GRATIS KAN DUURKOOP BLIJKEN

Gratis app zijn leuk voor de portemonnee,maar oefenen vaak een minder prettige invloed uit op de beschikbare bandbreedte, het dataverbruik en de signaalontvangst van de smartphone. Veel van dergelijke apps maken namelijk gebruik van wisselende advertenties om zo toch inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaar. En dat merkt de gebruiker vervolgens toch weer in de portemonnee en uiteindelijk ook als het gaat om de kwaliteit van de ontvangst.

4. SLUIT EENS WAT APPS

Het lijkt lekker makkelijk om veelgebruikte apps actief te laten op de smartphone. Helaas is het hier ook een nadeel aanverbonden:v eel van die apps zijn op regelmatige basis data aan het versturen via het mobiele netwerk. Slechts voor de portemonnee en de signaalontvangst.

5. HOE GROOT IS UW VRIENDENKRING?

Een populaire sociale netwerksite als Facebook leent zich bij uistek om via de smartphone te raadplegen. Ook is het leuk om onderweg updates van de duizenden vrienden te ontvangen. Helaas heeft ook dit een negatieve invloed op de bandbreedte en uiteindelijk ook de kwaliteit van de ontvangst. Het kan lonen om een scherp te kijken naar de instellingen van Facebook en het aantal meldingen van vrienden te verminderen. Of u kunt drastisch gaan ontvrienden :-).

6. DE ENE SMARTPHONE IS DE ANDERE NIET

Je zou zeggen dat een Samsung Galaxy of een Apple iPhone overal ter wereld op dezelfde manier werken met de diverse netwerken. Helaas is dat niet het geval. Fabrikanten maken namelijk gebruik van diverse toeleveranciers en producenten, waardoor hetzelfde model per land ( of regio) op details kan verschillen. En dat heeft weer een mogelijke negatieve weerslag op de manier waarop het apparaat met het netwerk van de lokale operator werkt.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.

Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht