Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Spreekt 5G tot de verbeelding?

januari 21, 2020

Beste Lezer,

 

5G laat boeren en robots samenwerken

Precisielandbouw dient zich aan om boeren aan een hoger rendement te helpen na jarenlange prijsdalingen en kostenstijgingen. Ze moeten meer kunnen produceren tegen lagere tarieven. Dankzij 5G kunnen akkerbouwers robots voor allerlei taken inzetten, die het werk efficiënter maken. Het klinkt futuristisch, maar de toekomst is dichterbij dan we denken.

Op een proefboerderij van Wageningen University & Research (WUR) in Valthermond gebeurt het al. Tijdens de Demo Dag 5G eind augustus werden daar enkele futuristische toepassingen gedemonstreerd. De onkruidrobot sprak het meest tot de verbeelding, deze maakt het arbeidsintensieve schoffelen overbodig. KPN demonstreerde in het 5G Field Lab Drenthe hoe een supersnel netwerk de boer helpt zijn opbrengst te vergroten en de kosten te drukken. En dat alles milieuvriendelijk.

Razendsnelle analyse

De volgende generatie mobiele netwerken maakt het namelijk mogelijk omvangrijke stromen data snel en betrouwbaar naar een centrale computer op grotere afstand over te brengen. Daar worden de data vervolgens razendsnel geanalyseerd. Binnen een fractie van een seconde krijgt de robot op basis hiervan vervolgens een instructie, bijvoorbeeld voor het bespuiten van gewassen.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht