Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Torenhoge energieprijzen!

oktober 5, 2021

Beste Lezer,

Rechtenvrije foto's van Energie, afbeeldingen Energie | Depositphotos®

Ontwikkeling energiemarkt:  

In de kranten en via andere nieuwskanalen zul je ongetwijfeld vernomen hebben dat de energieprijzen de afgelopen maanden enorm zijn gestegen.  

Korte uitleg waarom de prijzen nu zo hoog zijn:

De gasaanvoer vanuit Noorwegen is goed, maar vanuit Rusland baart nog altijd zorgen.

Vooral omdat er nog politieke knopen moeten worden doorgehakt voor wat betreft de Nordstream II (de gaspijplijn die gas transporteert vanuit Rusland naar West-Europa).

Daarnaast speelt de lage voorraad van gas in Nederland (Groningen is dicht) i.c.m. de hoge vraag ook een rol in de prijsontwikkeling.

De elektriciteitsprijzen volgen de gas- en steenkolenprijzen.

In Azië is de vraag naar steenkool nog steeds erg hoog. De voorraden daar zijn laag en de aanvoer is weinig hetgeen de prijs voor steenkool doet stijgen.

Ook de hoge CO2-emissierechten hebben een grote invloed op de prijs van elektriciteit.  

Het gevolg:

Sommige leveranciers verhogen de prijzen of trekken proposities terug uit de markt.

Andere schuiven de startdatum ver vooruit richting Maart ,April 2022, dus na de winter.

Energie leveranciers hebben contracten gesloten met te lage tarieven en moeten zelf hoger inkopen, dat is verlieslatend en daarom moeten ze snel maatregelen treffen.

Wat mag je verwachten van Eye Connection:

Op dit moment zijn wij druk bezig om voor al onze klanten, waarvan de energiecontracten binnen nu en enkele maanden aflopen te bekijken wat het beste advies is.

Als de energietarieven op het huidige niveau blijven of zelfs nog doorstijgen, dan is ons advies om nu nog even te wachten met het afsluiten van een nieuw energiecontract. Wij zijn van mening dat het huidige prijsniveau niet gehandhaafd kan blijven en dat de tarieven zullen gaan dalen.

Op welke termijn er een eventuele daling van de energietarieven te verwachten is laat zich moeilijk voorspellen. Wij monitoren dagelijks de energiemarkt!

Zodra er een verantwoord aanbod vanuit de energieleveranciers komt ,nemen wij direct contact op met onze klanten en houden hen de komende periode op de hoogte!

Heb je nog geen eindafrekening gestuurd incl. de einddatum,, maar wil je ook gebruik maken van onze expertise? Stuur deze gegevens dan snel, dan kunnen we ook voor jou de tarieven monitoren en je op tijd een voorstel sturen, waardoor je op het juiste moment weer kunt instappen.

Heb je nog vragen dan vernemen wij dat graag.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet, Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht