Vervolg glasvezel in dorpen, kleine woongemeenschappen en bedrijventerreinen.
Beste lezer,
Als vervolg op mijn blog van vorige week. De vraag naar glasvezel bij consumenten en bedrijven blijft groeien. Iedereen wil internet dat op hoge snelheid steeds grotere hoeveelheden data aan kan. Dankzij de samenwerking met ABP krijgen de bewoners in zo’n duizend dorpen jaren eerder internet met de snelheid van het licht, van Vlieland tot aan Middelharnis. Daar komen ruim 200.000 aansluitingen op bedrijventerreinen bij. Deze gebieden zouden anders pas na 2025 aan de beurt komen. Bovenop de 2,5 miljoen aansluitingen die we zelf aanleggen is dit een enorme operatie. Maar zo kan heel Nederland de vruchten plukken van supersnel, betrouwbaar en duurzaam internet. Want de oplossing van grote maatschappelijke opgaven als mobiliteit, duurzaamheid en werkgelegenheid zijn in hoge mate afhankelijk van de investeringen die wij nu doen in onze digitale infrastructuur.” Joint venture Voor deze samenwerking gaan partijen een joint venture aan. Dit nieuwe bedrijf is voor 50% in handen van KPN en voor de andere 50% in handen van APG, de pensioenuitvoerder van ABP. Dit bedrijf bouwt, exploiteert en onderhoudt een open netwerk. Van dit open netwerk kunnen zowel KPN als andere aanbieders van telecomdiensten gebruikmaken om hun diensten aan klanten te leveren. De komende jaren wordt via dit bedrijf ruim 1 miljard euro geïnvesteerd in deze uitrol en de verdere digitalisering in Nederland. De joint venture zal naar verwachting in het tweede kwartaal van start gaan, na goedkeuring van de toezichthouder. Klik hier voor meer informatie en financiële details over deze samenwerking. ———————————- Noot voor de redactie Stichting Pensioenfonds ABP (ABP) is het bedrijfstakpensioenfonds voor werkgevers en werknemers van overheids-en onderwijsinstellingen in Nederland. ABP heeft 3 miljoen deelnemers en €491 miljard (per 28 februari 2021) aan vermogen beschikbaar. KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.
PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.
Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.
Met vriendelijke groet, Alice Scheerder
Er zijn nog geen reacties
Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.
Plaats een bericht