Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Vervolg; Is e-mail gevaarlijk!

juni 22, 2021

Beste Lezer,

Dit is het vervolg op mijn blog van vorige week over e-mail phishing.

 

Phishing Via Internet Vectorillustratie Hengelsport Door Spoofing Van Email  Of Instant Messaging Hacken Credit Card Of Persoonlijke Website Cyber  Banking Account Aanval Online Sucurity Stockvectorkunst en meer beelden van  Aas - Visgerei -

3. Verlies van (gevoelige) data

Een van de grootste e-maildreigingen komt van binnenuit: de eigen medewerkers. Op dagelijkse basis belanden via e-mail gevoelige gegevens door onoplettendheid in verkeerde handen. Bijvoorbeeld door per ongeluk verkeerde contactpersonen te adresseren. Denk ook aan het versturen van gevoelige data via privé-mailaccounts.

Het probleem is wijdverspreid. Maar liefst bijna 60 procent van de bedrijven wereldwijd heeft te kampen gehad met verlies van gevoelige data. Dat ligt deels aan het gebrek aan beleid. Veel organisaties hebben geen regels opgesteld over het versturen van gevoelige gegevens via e-mail.

Zijn de privacygevoelige data persoonsgegevens, dat is bovendien sprake van een datalek. Dat geeft onder de AVG een compleet nieuwe waaier van risico’s: het klantvertrouwen kan een knauw krijgen, en bovendien bestaat er een risico op een forse boete van de Autoriteit Persoonsgegevens.

4. Ransomware

Ook ransomware is een e-mailgerelateerd risico dat kan leiden tot dataverlies. Hackers versleutelen hierbij waardevolle gegevens en maken deze enkel weer beschikbaar in ruil voor losgeld. Het resultaat: gegevensverlies, downtime, en wanneer organisaties het losgeld betalen natuurlijk directe financiële schade. Wanneer ransomware bestanden heeft versleuteld die persoonsgegevens bevatten, dan wordt ook dit als een datalek gezien.

E-mailaccounts zijn vaak het startpunt van een aanval. Hackers sturen via phishingmails een ‘dropper’, een Trojaans paard dat ongezien op de achtergrond de daadwerkelijke ransomware binnenhaalt. De dropper is daarbij vermomd als onschuldige bijlage, bijvoorbeeld als Office-document of zipfile.

Ransomware is een specifieke vorm van malware. Malware vormt in zijn algemeenheid een risicofactor voor e-mailverkeer. 94% van alle malware komt binnen via de mail.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet, Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht