Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Voor de belasting je abonnement zakelijk of privé?

januari 23, 2018

Beste Lezer,

 

Wat zijn de verschillen tussen een consumenten abonnement en een zakelijk abonnement voor de belasting? Als zzp’er bent je niet verplicht een zakelijk abonnement af te sluiten en je bedrijfsnaam op de factuur van uw provider te laten vermelden. Een privé-abonnement voldoet ook, alleen het zakelijk deel van de gemaakte kosten is dan aftrekbaar. Let op: sinds mei 2017 is een nieuwe wetgeving van kracht. Smartphones die deel uitmaken van een privé abonnement worden nu als consumentenlening gezien. Dit geldt dus ook voor zzp’ers die een privé abonnement afnemen en kan invloed hebben op de hoogte van toekomstige leningen. Hoe stel je de zakelijke kosten vast? Zakelijke telefoniekosten zijn aftrekbaar van de omzetbelasting (BTW) en inkomstenbelasting. Beschik je over een privé-abonnement voor mobiele telefonie, dan is het zakelijk deel van de gemaakte toestel- en verbruikskosten aftrekbaar. Veel abonnementen bieden de mogelijkheid van onbeperkt bellen en telefoons zijn thuis vaak verbonden via wifi. De Belastingdienst gaat er in dit geval vanuit dat de meeste belkosten zakelijk zijn en dat je  daarom gebruikmaakt van onbeperkt bellen. Privégesprekken hebben in dat geval geen invloed op de zakelijke belkosten en privé maakt u gebruik van wifi. Hoe zit het met de telefoonkosten thuis? Een vaste telefoonlijn op het huisadres wordt door de Belastingdienst altijd als privé beschouwd. Het maakt hierbij niet uit of u een kantoor aan huis heeft. De abonnementskosten thuis zijn daarom fiscaal niet aftrekbaar.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht