Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Voordelige providers hanteren dure incasso procedures!

juli 6, 2016

Beste Lezer,

 

Er zijn veel verschillen in voorwaarden en tarieven bij de diverse providers voor de vaste, mobiele telefonie en energie. Veelal willen we voor de voordeligste gaan, dat scheelt ons in de portemonnee toch?. Het is niet altijd verstandig om alleen de prijzen en tarieven te vergelijken er zitten n.l. veel meer haken en ogen aan dan je zo snel op het oog denkt te zien.

Veel providers die een stuk voordeliger in de markt hun product aanprijzen, hanteren zeer strenge en soms onterechte incasso procedures. Tele2 is daar een voorbeeld van. Je hebt een aut. incasso afgegeven en je hebt voldoende op je rekening staan, toch is het hen niet gelukt om het maandbedrag af te schrijven. Ondanks dat je er als klant niets aan kunt doen, wordt je wel afgesloten als je niet binnen 14 dagen reageert. Erg onhandig als je toevallig in die periode op vakantie bent en dus niet kunt reageren binnen het termijn. Daarnaast ontvang je een boete, je moet n.l. opnieuw aansluitkosten betalen.

Tevens kunnen de  tussenpersonen bij deze providers niet of nauwelijks service bieden gezien alles via de contractant en klantenservice geregeld moet worden.

Wil je dus ontzorgd worden door je tussenpersoon, kies dan voor een partij waar hij of zij korte lijnen mee heeft en je de service kan bieden die je van je tussenpersoon mag verlangen , dit is dus niet altijd  de meest voordelige!

In bovenstaand geval is goedkoop duurkoop!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.

Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht