Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Voorkom hoge kosten door roaming!

oktober 15, 2013

Wat is roaming?

Roaming wil zeggen, dat je gebruik maakt van een buitenlands netwerk om te kunnen bellen en internetten, dit maakt dat de buitenlandse kosten duurder uitvallen dan in Nederland.

We zitten midden in de vakantie tijd en dat betekent dat veel mensen naar het buitenland zijn of gaan. Doorgaans neemt iedereen zijn mobiel, ipad en/of laptop mee. Houd er rekening mee dat de kosten in het buitenland voor bellen, gebeld worden en data verkeer dus aardig kunnen oplopen.

Wat vele van ons denken is dat wanneer je gebeld wordt in het buitenland je geen kosten hebt omdat je het gesprek ontvangt. Dit is een misvatting. Ga ervan uit, zo kun je het wellicht eenvoudig onthouden, dat de persoon die je belt niet waar je zit en ervan uit gaat, dat hij of zij naar een Nederlands nummer belt. De beller betaalt de kosten tot aan de grens uit zijn of haar bundel, maar jijzelf betaalt de kosten vanaf de grens. Die zijn in Europa ongeveer een derde van de kosten dan wanneer jezelf naar Nederland belt. Het is dus voordeliger om je te laten bellen, maar niet kosteloos. Ook voor data verkeer geldt dat deze tarieven Het afluisteren en ontvangen van Voicemail berichten geldt dat deze ook door de meeste providers worden gezien als gesprekken over de grens. Zet dus je voicemail uit zodra je naar het buitenland gaat om zo hoge facturen te voorkomen.

In de EU zijn de tarieven per 1 juli 2013 voor bellen, gebeld worden en data verkeer weer verlaagd en dit zal de komende jaren steeds gebeuren. Dit is een wettelijk vastgesteld tarief, waardoor dit bij alle providers gelijk ligt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat we in de EU gelijke tarieven hebben met Nederland.

Voor het data verkeer in de EU geldt een wettelijk ingesteld limiet van € 50,00, maar doordat er diverse opties zijn te koppelen aan de abonnementen om de kosten van roaming te minimaliseren, is het voor de providers lastig om hiermee rekening te houden. Het limiet zal dus gebaseerd worden op het hoogste tarief en dus eerder voordoen dan dat de € 50,00 is bereikt. Lees ook mijn blog van Juni over dataroaming. Buiten de EU liggen de tarieven vele malen hoger, voor bellen , gebeld worden en data verkeer, dit verschilt per land en per provider, houd hiermee dus goed rekening.

TIPS:

1. Zet je voicemail uit
2. Gebruik zoveel mogelijk data binnen een WIFI omgeving, of zet roaming uit
3. Zet de mogelijkheid van gesprekken ontvangen uit ( dit is niet op ieder toestel mogelijk)
4. Bel over skype of andere internet aanbieder. Let op, niet altijd kosteloos en de verbinding is zo goed als de internet verbinding is.
5. Zet een buitenland optie op je abonnement

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken,of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten,  zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in  de onderstaande comment balk, hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht