Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Voorkom hoge kosten in het buitenland, 3 tips!

oktober 16, 2018

Beste Lezer,

Veel mensen vertrokken deze zomer naar het buitenland voor een welverdiende vakantie.  Sommigen kwamen van de koude kermis thuis, door het ontvangen van extreem hoge facturen, door o.a. data gebruik. Lees hoe je een hoge rekening voorkomt.

Wat is roaming?

Roaming is simpelweg het gebruikmaken van internet in het buitenland. Hoewel het vroeger belangrijk was je roaming uit te zetten als je de grens over ging, zet je het nu juist aan. Sinds vorig jaar internet je namelijk bijna overal in de EU zonder extra kosten. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is de roaming aan te zetten. Voor iPhone ga je naar Instellingen > Mobiel Netwerk en tik je daarna ‘Dataroaming’ aan, zodat het balkje groen wordt. Voor Android ga je naar Instellingen > Meer > Mobiele Netwerk > en zorg je dat het balkje ‘Gegevensroaming’ blauw is.

Bijna overal internetten in de EU

Er zijn veel landen waar je kunt internetten, bellen en sms’en vanuit je Nederlandse bundel. Dit zijn  landen die binnen de EU vallen. Let op; dit geldt alleen, als je op het vasteland bent. Zit je in het vliegtuig of vaar je met de boot over zee, dan geldt het verbruik niet vanuit je bundel. De kosten die je dan maakt voor het gebruik van internet, kunnen dan wel oplopen tot 10,- per MB. Ook worden er kosten berekend in de EU, wanneer je het bundellimiet hebt verbruikt, die hoger zijn dan het buitenbundel tarief in Nederland.

Automatische verbinding uitzetten

Als je telefoon automatisch verbinding maakt met het sterkste netwerk en je bevindt je in een grensgebied, dan is de kans groot dat je verbinding maakt met een provider van het buurland. Mocht dit buurland een EU land zijn, dan is er niets aan de hand. Maar ben je bijvoorbeeld op vakantie in Griekenland en je telefoon verbindt met een Turks netwerk, dan brengt dat extra kosten met zich mee. Turkije valt n.l. niet onder de EU. De extra kosten die hierbij komen, voorkom je door handmatig een netwerk te kiezen. Zo houd je het gebruik van internet in het buitenland zelf in de hand en ben je er zeker van dat je met het juiste netwerk verbindt.

Volgende week nog een paar tips!  En oh ja vergeet niet je roaming uit te zetten als je weer terug bent in Nederland!

 PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

2 Reacties

  1. Denise oktober 16, 2018

    Waarom moet je je roaming weer uit zetten als je in Nederland bent?

  2. Eyeconnection oktober 23, 2018

    Hi Denise, Goeie vraag. Omdat je dan niet de vergissing kan maken, wanneer je buiten de EU gaat,je data gebruikt op 3 of 4 G. Daar gaan je kosten nl. niet uit de bundel. Je ontvangt dan een hele hoge factuur, zonder dat je er erg in hebt. In dat soort landen moet je heel spaarzaam omgaan met je data buiten WIFI omdat dit hele hoge kosten genereert. Roaming moet je dus altijd bewust aan en uitzetten.

Plaats een bericht