Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Vrije modem keuze, maar met nog veel mitsen en maren!

april 5, 2022

Beste Lezer,

Wat is een modem?

 

Vanaf febr 2022 heeft de ACM bepaald, dat  de internetproviders geen specifieke standaard modems meer mogen leveren. Er is een speciale website voor het hele portefolio aan modems beschikbaar.

Dit biedt de consument een vrije keuze te maken, waardoor het modem gebruik beter aansluit bij specifieke wensen voor wifi of internet en het biedt de mogelijkheid voor betere beveiliging.

Beschik je zelf over de nodige technische kennis voor installatie en onderhoud? Dan kan zelf een modem kiezen aantrekkelijk zijn. Wanneer je dat niet hebt, gebruik dan het modem dat door de provider wordt geleverd.

Je kunt er ook voor kiezen om de modem van de provider in de inactieve bridge modus te zetten. Hierdoor kun je er zelf een extra (betere) router aankoppelen.

Installatie

Er zitten voordelen aan het zelf kiezen van een modem, maar ook een groot nadeel. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuze en installatie van een modem. KPN geeft advies over de specificaties waaraan een eigen modem moet voldoen en uitleg over de installatie. Maar de installatie moet je nog wel zelf uitvoeren. Andere providers bieden deze informatie (nog) niet.

De ACM verplicht providers wel om netwerkinformatie openbaar te maken voor leveranciers. Deze moeten hun modems, routers en mediaboxen met deze informatie geschikt kunnen maken voor de netwerken van de providers. Of deze informatie ook voor consumenten inzichtelijk is, is nog niet bekend.

Storingen en onderhoud

Ook het oplossen van storingen binnen je eigen netwerk en het onderhoud van je modem vallen onder je eigen verantwoordelijkheid. Ben je er zelf toe in staat om de beveiliging in orde te houden? En de nodige technische updates uit te voeren? Anders stel je je eigen apparaten en netwerk onnodig bloot aan hackers en virussen.

Wellicht dat providers deze informatie in de toekomst aanbieden. Maar zolang dat niet het geval is, moet je zelf goed weten waar je aan begint.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

 

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht