Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Water- ,val- of drukschade GARANTIE?

juli 25, 2017

Beste Lezer,

 

Ik krijg veel vragen over de reparatie en of vervanging van een toestel, valt dit nu wel of niet onder garantie en kom ik dan weken zonder toestel te zitten??  Val-, druk- en/of waterschade valt niet onder de garantie, hiervoor kun je indien gewenst, bij mij een aparte verzekering afsluiten. Wel moet dit binnen enkele dagen gebeuren na aanschaf van het toestel. Soms kun je het op een uitgebreide inboedelverzekering verhalen, vraag daar anders eerst naar bij je verzekeringsmaatschappij.

Als je het toestel voor reparatie aanbiedt bij een gecertificeerd schadebedrijf, zou je in theorie je toestel een aantal weken kwijt zijn. Dat wil je natuurlijk niet en als je geen vervangend toestel in huis hebt is er een probleem. Yes heeft hiervoor een  Yes vervangservice in het leven geroepen. Je hoeft NIET perse klant te zijn bij Yes om hiervan gebruik te maken. Vraag naar de voorwaarden.

Er zijn dus voldoende mogelijkheden om schade te herstellen, zonder al te veel kosten en ongemakken, zorg dus dat je voorbereid op pad gaat en schaf je een nieuwe telefoon aan, beslis dan van te voren of je van een van deze mogelijkheden gebruik wenst te maken, zodat je ze op tijd kunt inzetten.

Indien je schade onder garantie valt, zal het toestel moeten worden opgestuurd of afgeleverd bij een Apple , Samsung of ander merk gecertificeerd schadebedrijf, breng je hem ergens anders voor reparatie, zal je garantie komen te vervallen. Ook dan zul je het toestel een aantal weken kwijt zijn.

Conclusie:

Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg dat je telefoon voldoende beschermd is tegen val-, druk-  en waterschade en daarnaast kies voor een verzekering en/of vervangservice, zo houd je de schade beperkt en zit je nooit zonder toestel.  Dit geldt uiteraard ook voor tablets of laptops!

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk  door op de onderstaande Tweet, Like, Share  knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en  plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

 

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht