Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Waterstof ipv elektrisch rijden?

juli 19, 2022

Beste Lezer,

Nauwelijks meer ruimte voor zonneparken op bomvol stroomnet | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Hierbij een  korte toelichting op de afbeelding van het overbelaste netwerk in Nederland. Veel huiseigenaren en bedrijven kunnen nu al duurzame stroom uit wind en zon niet kwijt aan het netwerk. Brabant en Limburg zitten al ‘op slot’ en dit probleem wordt snel groter in grote delen van het land. Sommige bedrijven die een zwaardere netaansluiting aanvragen, moeten 7 jaar of langer wachten.

Als er straks meer bussen, vrachtwagens en auto’s batterij-elektrisch gaan laden, wordt dat probleem nog veel groter. Bovendien gaat het tekort aan laadpunten ervoor zorgen dat men wacht met de aanschaf auto’s, busjes en vrachtwagens.

Waterstof gaat een heel belangrijk oplossing zijn voor dit probleem. Meer voertuigen op waterstof betekent ontlasting van het elektriciteitsnet. Bovendien zien we onze  fountainfuel stations niet alleen als tankstations, maar straks ook als energy-hub voor de omgeving. Als er te veel duurzame stroom Is dan zetten we die om in waterstof en als de zon niet schijnt, leveren we waterstof aan bedrijven in de omgeving die daarvan elektriciteit of warmte kunnen maken.

Je kunt ook participeren via Eyevestor in Fountainfuel net als ik heb gedaan, omdat ik erin geloof dat deze brandstof beter voor onze toekomst is.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Vdf Scheerder
085-2220597
alice@eyeconnection.nl

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht