Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Weetjes over de herkomst van onderdelen smartphone.

augustus 2, 2022

Beste Lezer,

Vieze' smartphone veroorzaakt een hoop leed              Uw smartphone richt nogal wat schade aan: kan dat niet eerlijker en duurzamer?

We leven in een wegwerpmaatschappij, waarbij velen van ons ook elke 2 jaar of soms nog sneller een nieuw mobieltje aanschaffen. Dit geldt niet alleen voor mobieltjes maar ook voor huishoudelijke apparatuur. Onderdelen worden schaars, maar het delven van verschillende onderdelen brengt risico’s met zich mee. Ook zijn er vaak kinderhandjes  mee gemoeid.

Om je een beetje bewust te maken waar alle onderdelen vandaan komen hier een opsomming.

 

1. Koper  komt uit Chili, China en VS voor draden en printplaten

2. Aluminium om elektronica af te schermen van de straling van de antenne  uit Jamaica, China, Rusland en Canada

3. Ijzer voor de schroeven  uit Brazilie ,China,  Australië en India

4. Palaladium voor contactvlakken tussen verschillende componenten  uit Canada , Zuid afrika en Rusland

5. Zilver als geleider voor de printplaat uit Peru, Mexico, China en Australië

6. Goud voor de contacten van de simkaart en batterij uit China,  Zuid afrika,  Australië en  VS

7. Kobalt voor de batterij uit Congo, Zambia en China

8. Tantaal voor de condensator uit Congo Australië en Brazilië

9. Tin soldeer verbindt de componenten met de koperlaag van het bord uit  China, indonesië en Peru

10. Gallium in LED  als achtergrond van display en camera licht uit Kazachstan

11. Idium voor LCD scherm  Dit zeer zeldzaam en kostbaar uit China, Canada en Peru

 

En dat allemaal voor een smartphone met wel meer dan 5.5 miljard , waarvan ongeveer 2,8 miljard gebruiker. Wees je er dus van bewust dat je wellicht  langer met een smartphone kunt doen. En lever daarom sowieso niet gebruikte toestellen zoveel mogelijk in, zodat de onderdelen in elk geval hergebruikt kunnen worden.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Vdf Scheerder
085-2220597
alice@eyeconnection.nl

Er zijn nog geen reacties

Nog niemand heeft gereageerd op dit bericht.

Plaats een bericht