Disclaimer

Hoewel Eye Connection de informatie op deze website met uiterste zorg heeft samengesteld en haar uiterste best doet deze informatie zo actueel, volledig en nauwkeurig mogelijk te houden, kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. De informatie op deze website kan op enig moment worden aangepast en eventuele wijzigingen kunnen te allen tijde, met onmiddellijke ingang en zonder enige kennisgeving worden aangebracht.

Eye Connection is niet aansprakelijk voor technische of redactionele fouten of omissies die in deze website voorkomen, noch voor eventuele gevolgschade die het resultaat is van het gebruik, de presentatie, het ter beschikking stellen of het tijdelijk niet beschikbaar zijn van deze website.

Het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de inhoud en vormgeving van deze website komt toe aan Eye Connection. Eye Connection is niet verantwoordelijk voor informatie, afbeeldingen of hyperlinks die door derden op deze website is of zijn geplaatst. Daarnaast is Eye Connection niet verantwoordelijk voor hyperlinks die verwijzen naar deze website vanaf externe websites.

Eye Connection garandeert  dat aan haar toegezonden E-mails of andere elektronische berichten die worden ontvangen binnen 24 uur worden verwerkt en beantwoord. Eye Connection aanvaardt  geen aansprakelijkheid voor gevolgen van het niet of te laat ontvangen of verwerken van mail en elektronisch berichten.

Blog

Welkom energie failliet en de gevolgen!

november 23, 2021

Beste Lezer,

Ecologie en duurzaamheid - Lesmateriaal - Wikiwijs

Zoals jullie wellicht hebben gehoord is Welkom energie failliet. Dit had voor 90.000 klanten verstrekkende gevolgen. Deze klanten werden bij Eneco ondergebracht, zodat de levering door zou blijven lopen, maar tegen torenhoge tarieven.  Daarbij werden ze gedwongen om minimaal 1 maand of langer bij Eneco te blijven. Natuurlijk zijn de tarieven momenteel hoog, maar niet zo hoog als wat zij aanboden.

Daarnaast hebben de meeste klanten in de zomer een maandbedrag betaald, dat gebasseerd was op het gemiddelde van zomer en winterverbruik. Je raadt het al de meeste hebben dus teveel betaald en een eindafrekening inmiddels ontvangen van meestal een teveel betaald bedrag. Echter ligt nu alles in handen van de curator en is het maar de vraag of zij deze bedragen nog terug gaan ontvangen.

Een extreme situatie die nog nooit is voorgekomen, maar toch.

Om die reden raden we de consument en zakelijke klant het volgende aan.

Houd het verbruik  maandelijks in de gaten te houden en verhoog het maandbedrag niet . We gaan er niet vanuit dat andere maatschappijen ook omvallen, maar zekerheden hebben we in deze tijd helaas niet, dat blijkt maar weer. Zorg dat je zelf een potje of buffer hebt, zodat je bij een eventuele bijbetaling niet in de problemen komt.

Je kunt nu beter zelf een buffer hebben , dan sparen bij de energiemaatschappij, zo houd je alles zelf in de hand.

Tevens kun je proberen om de verwarming een 0,5- 1 graadje minder hard te stoken en warm water minder lang onzinnig te laten stromen. Je bespaart niet alleen zelf daarmee op je verbruik, maar je helpt tevens mee aan een schoner milieu.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk door op de onderstaande Tweet, Like, Share knoppen te klikken, of schrijf hieronder als reactie een vraag over iets wat je nog graag zou willen weten, zodat wij en ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.

Indien je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze in de ruimte” bericht” helemaal onderaan het blog bericht en plaats dan de reactie.Hier kunnen jij en de mensen in je netwerk ook profijt van hebben.

Met vriendelijke groet,

Alice Scheerder

1 Reacties

  1. Dolf van Eijk november 23, 2021

    Waarom heb ik nog niets van Innova gehoord?

Plaats een bericht